Comencen les obres de restauració de la Col.legiata

Última revisió 16-11-2020 23:18
22/11/2012

Aquesta setmana s'han iniciat els treballs de reparació de l'exterior de l'àbsis de la col.legiata de Sant Vicenç per tal de resoldre els problemes de filtracions d'aigua i els petits despreniments de pedres que s'hi havien detectat. Els treballs estan finançats pel Museu d'Història de Catalunya i permetran resoldre els problemes que afecten aquesta part del temple.

Per altra banda, la Generalitat va signar ahir el conveni amb l'empresa Cedinsa que permetrà destinar una part de l'1% cultural de les obres de desdoblament de l'eix transversal a restaurar la coberta i la volta de la Col.legiata. A través d'aquesta aportació, la Generalitat preveu disposar d'una nova via de finançament per executar les obres de restauració del temple que tenen un pressupost de més de 300.000 euros. Un cop completats els treballs es podran retirar les xarxes protectores instal.lades a l'interior del monument.

L'alcalde Ferran Estruch espera que les obres comencin el més aviat possible i demana "la major celeritat" en l'execució dels treballs per tal que la Col.legiata de Sant Vicenç recuperi tant aviat com es pugui el seu esplendor original.