L'Ajuntament de Cardona aprova les ordenances fiscals per a l'any 2013

Última revisió 16-11-2020 23:18
12/11/2012

Les noves ordenances situen en el 2,7% (IPC d'agost) l'augment general de les taxes i impostos en comptes del 3,4% del mes de setembre

El Ple de l'Ajuntament de Cardona va aprovar dijous passat les noves ordenances fiscals per a l'exercici 2013 amb el vot a favor d'ERC i l'abstenció dels grups de CiU i el PSC. Les noves ordenances fiscals, que s'aplicaran a partir de l'1 de gener de 2013, situen en el 2,7% l'augment general de les taxes i els impostos municipals en correspondència amb l'IPC del mes d'agost. D'aquesta manera, l'executiu municipal aconsegueix reduir l'augment de les taxes ja que a partir del mes de setembre l'IPC ha augmentat fins al 3,4% com a conseqüència de l'augment de l'IVA.

Les noves ordenances fixen també una reducció del tipus de gravamen aplicat a l'impost de béns immobles que passa del 0,79 al 0,74, en les finques urbanes, i del 0,79 al 0,78 en finques de naturalesa rústica. Amb aquesta reducció, l'Ajuntament aconsegueix compensar, en part, la pujada dels valors cadastrals que s'aplica des del 2008 i que comportaria un increment del 10% d'aquest impost..

També es redueix un 3% l'impost de vehicles de tracció mecànica corresponents als vehicles de les categories turisme A1, A2 i A3 (fins a 16 cavalls fiscals) i de camió C1, de menys de 10.00 quilos de càrrega útil.


Bonificacions

Pel que fa a les llicències de construccions, obres i serveis s'introdueixen noves bonificacions per incentivar la rehabilitació d'edificis al nucli antic. Així, es bonifica el 75% de la quota per a les obres de rehabilitació d'edificis del nucli antic de Cardona i la Coromina i es bonifica fins el 90% la quota de les obres d'instalolació de noves activitats comercials i serveis de nova creació.

Per altra banda ha augmentat la bonificació en l'impost per transmissió de vivenda habitual que passa del 70% al 90%. Un altre dels punts que l'executiu municipal ha volgut redefinir amb les noves ordenances és la regulació dels preus per a l'ús a pupil·latge de l'aparcament de Cal Badia. La intenció del consistori és treure més profit d'aquesta instal·lació i per aquest motiu ha creat una nova modalitat de pagament per a quinze dies al preu de 25 euros (iva inclòs) i ha reduït la quota mensual a 40 euros iva inclòs.

Per a la regidora delegada d'Hisenda, Aida Molner l'aprovació de les ordenances fiscals permetrà a l'Ajuntament complir amb els seus objectius econòmics "sense que això suposi un augment injustificat de la pressió fiscal sobre les famílies cardonines". En aquest sentit, per a l'executiu local les noves ordenances permetran garantir la prestació dels serveis que ofereix l'ajuntament tenint en compte la situació econòmica que travessa el país.