Cardona ja disposa de la ruta turística sobre el setge de 1711

Última revisió 16-11-2020 23:18
02/11/2012

L'Ajuntament de Cardona i la Fundació Cardona Històrica han impulsat una nova ruta turística que permet conèixer la història del setge de Cardona de 1711 durant el qual la vila i el castell van resistir l'atac de les tropes de Felip V en el decurs de la Guerra de Successió.

Sota el títol Cardona 1711, la fortalesa inexpugnable", la ruta s'endinsa en els espais i els fets històrics d'un dels episodis més rellevants de la història de Cardona i permet als visitants entendre el paper destacat que va jugar la vila cardonina durant la Guerra de Successió. Així mateix, s'expliquen les causes que van provocar la Guerra de Successió, el seu desenvolupament a Catalunya i a Cardona i el desenllaç final, amb especial atenció als fets que es van viure a la vila cardonina durant la tardor-hivern de l'any 1711.

La visita s'inicia a la Casamata, antic espai cobert que encabia els canons i pólvora per defensar la fortalesa, ara rehabilitat i recuperat i prossegueix cap al recinte noble o cavaller (els patis, el claustre i la Col.legiata de Sant Vicenç). A continuació es visita el punt més elevat de la fortalesa: la torre mestra o de la Minyona i seguidament es passeja pel camí de ronda visitant els baluards de Santa Maria, la poterna de l'arxiduc i el baluard de Sant Vicenç. El recorregut finalitza al baluard de Sant Llorenç on cada 18 de setembre Cardona hi homenatja els herois defensors del castell. Aquí es recorda, també, la capitulació forçada del castell el 18 de setembre de 1714, que va suposar la fi de la Guerra de Successió i va contribuir a forjar el mite del castell de Cardona com la fortalesa mai vençuda per la força de les armes.

Amb una durada de prop des dues hores la ruta s'ofereix amb reserva prèvia per a grups d'un mínim de 10 persones i està disponible en català, castellà i francès. Per a més informació podeu visitar la web www.cardonaturisme.cat o trucar al telèfon 93 869 24 75.

L'Ajuntament de Cardona ja va commemorar l'any passat el 300 aniversari del setge de 1711. Ara amb aquesta iniciativa el consistori cardoní i la Fundació Cardona Històrica volen seguir aprofundint en la divulgació i promoció del seu patrimoni. La iniciativa compta amb la col.laboració del Museu d'Història de Catalunya i s'incorporarà també en el conjunt d'activitats commemoratives del 300 aniversari de la Guerra de Successió que se celebrarà l'any 2014.

"