Gran èxit de les Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya 2012

Última revisió 16-11-2020 23:18
04/10/2012

El passat cap de setmana, Cardona va participar amb èxit en les Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya 2012. Més de 200 persones van participar en les diferents activitats organitzades per la Fundació Cardona Històrica, convertint la d'enguany en l'edició més reeixida de totes.

Tot i la intensa pluja de dissabte, el Castell de Cardona esdevingué el protagonista de l'activitat central de les Jornades. A les 22.30h, començà "Una Nit d'Història" a la Col.legiata romànica de Sant Vicenç. Enguany, els visitants van participar en un viatge en el temps per descobrir els orígens del Castell, la seva evolució, l'esplendor viscut i la transformació progressiva de castell medieval a fortalesa moderna. A través de la narració i lectura de textos originals i la projecció d'imatges a la tribuna de la Col.legiata, els 117 assistents a l'acte, van descobrir d'una manera original i atractiva la història del Castell.

Tot seguit, s'inicià un recorregut cap a la "Casamata", obra fortificada del segle XIX i ara restaurada pel Museu d'Història de Catalunya, on tingué lloc la segona part de l'acte. Allà els assistents encengueren espelmes i amb aquesta curiosa il.luminació natural es narraren els fets del Setge de Cardona de l'any 1711 i el paper clau de la fortalesa en el desenllaç de la Guerra de Successió a Catalunya. L'acte finalitzà amb coca de Flequers de Cardona i cava de la bodega Piteus pels assistents.

Dissabte a la tarda, els més petits van ser els protagonistes de l'hora del conte: "Griselda, l'amiga més valenta del vescomte de Cardona". Més de 40 nens i nenes van assistir a la representació teatral de l'obra original de Roser Sucarrats i Semís. Els personatges ficticis del conte van adquirir vida en ser interpretats per 7 nens i nenes de Cardona que a manera d'actors van reproduir les situacions i trama del conte. En acabar, la mateixa autora va conversar amb els participants. El conte, s'emmarca dins d'un interessant projecte de divulgació del patrimoni al públic infantil i forma part d'un seguit d'obres, aquesta és la segona, per descobrir Cardona als lectors més menuts. Els dos dies, tingué lloc una visita guiada gratuïta pel Nucli Antic de Cardona. Hi van participar més de 60 persones.

La Fundació Cardona Històrica, valora molt positivament el desenvolupament de les activitats i vol donar les gràcies a tots els que hi han participat.