Jornades Europees del Patrimoni a Cardona

Última revisió 16-11-2020 23:17
25/09/2012

Les Jornades Europees del Patrimoni són cada setembre una cita obligada i una ocasió immillorable per continuar la difusió i el coneixement del nostre patrimoni.

El cap de setmana del 28, 29 i 30 de setembre, municipis de tot el territori mostraran el millor del seu patrimoni a través de portes obertes, visites guiades i activitats de tota mena.

Cardona n'és un dels municipis participants i la Fundació Cardona Històrica ha organitzat una sèrie d'activitats, totes gratuïtes, per tal de posar en valor el patrimoni de la nostra vila.

Les activitats començaran dissabte dia 29 a les 12.30h, amb una visita guiada pel centre històric de Cardona.

A les 18.00h, al Centre Cardona Medieval hi haurà L'hora del conte". L'obra escollida és "Griselda, l'amiga més valenta del vescomte de Cardona", idea original de la mestra cardonina Roser Sucarrats i Semís, que va presentar la publicació del conte el passat mes de juny.

Els participants descobriran la fascinant història d'una nena que somiava estar al costat del senyor del Castell de Cardona i ho faran d'una manera original: 7 nens i nenes dels 3 centres educatius de primària de Cardona seran els protagonistes del conte ja que esdevindran els mateixos personatges.

A les 22.30h tindrà lloc, al Castell de Cardona: "Una nit d'història"

Enguany els participants coneixeran la importància del Castell de Cardona des dels seus orígens fins a l'època contemporània, resseguint els principals fets històrics que ha protagonitzat.

La visita constarà de 2 parts:

A la Col·legiata de Sant Vicenç del Castell (s.XI) viatjarem en el temps per descobrir els orígens del Castell, l'esplendor de la poderosa nissaga dels Cardona, "els rics senyors de la sal" i la construcció de la magnífica canònica de Sant Vicenç.

Als baluards moderns, coneixerem un dels fets més heroics i rellevants que tingué lloc al Castell durant la Guerra de Successió a Catalunya, "El Setge de Cardona de 1711".

L'activitat s'iniciarà al Claustre del Castell. Les places són limitades i cal inscriure's abans de divendres al telèfon 93 869 24 75.

En cas de pluja l'activitat es realitzarà igualment, ja que es preveu en espai sempre cobert.

Finalment diumenge dia 30, a les 12.30h tindrà lloc la segona visita guiada gratuïta pel nucli antic de Cardona.


"