Avui comença l'Aplec de Cardona

Última revisió 16-11-2020 23:17
14/09/2012

Cardona acollirà des d'avui i fins el dia 18 de setembre una nova edició de l'Aplec de Cardona que organitza l'Associació Cultural 18 de setembre amb l'objectiu de recordar i divulgar el paper de Cardona durant la Guerra de Successió.

Els actes començaran avui a les 7 de la tarda a la plaça Mercat, amb la presentació de la novel.la Lliures o morts", escrita per Jaume Clotet i David de Montsserrat i basada en la vida d'Ermengol Amill, coronel dels Miquelets. A 1/4 de 9 del vespre començarà des de la plaça del Mercat la Recreació històrica "7 dies de setembre". A 1/4 de 10 del vespre es farà a la plaça del Mercat la penjada de l'estelada amb la interpretació de "la Muixeranga" i seguidament hi haurà concerts de música tradicional.

Els actes continuaran l'endemà dissabte amb l'Aplec infantil que es farà a la Plaça del Mercat a partir de les 11 del matí. Hi haurà xocolatada i jocs de llegendes pels més menuts.A les 12 del migdia, es farà una xerrada de presentació de "Som energia", cooperativa de producció i consum d'energia verda. A les 2 del migdia hi haurà un arrossada popular, cafè-tertúlia i a continuació una Mostra de cultura popular. A 1/4 de 9 es farà la segona representació de la recreació històrica "7 dies de setembre" i a les 10 de la nit la plaça del Mercat acollirà un sopar popular. A les 11 començaran els concerts amb els grups Nos altres, Ebri Knight i Kòdul. El diumenge s'ha programat una caminada històrica que sortirà a les 8 del matí des de la plaça de la Fira.

Els actes finalitzaran el 18 de setembre amb la Interpretació dels Segadors, a càrrec de la Banda de Música Cardona a la plaça de la Fira a les 2/4 de 8 del vespre. A les 8 del vespre el director del Museu d'Història de Catalunya, Agustí Alcoberro, pronunciarà la conferència "L'endemà del 18 de setembre de 1714. L'exili dels defensors de Cardona".

Cliqueu aquí per veure el programa d'actes.

"