Cardona posa a la venda el programa d'actes de la Festa Major

Última revisió 16-11-2020 23:17
04/09/2012

El programa de festes es pot adquirir a les llibreries al preu de 4 euros

Aquesta tarda surt al carrer el programa d'actes de la Festa Major de Cardona 2012 que se celebrarà els propers 8, 9, 10 i 11 de setembre. Com ja és tradició, el programa d'actes de Festa Major incorpora l'estudi sobre algun tema destacat de la història i el passat de la vila que, enguany, s'ha centrat la relació dels esports i la Festa Major.

Sota el títol La Festa Major i l'esport", el programa fa un repàs de la història de l'esport a Cardona amb l'aparició de les primeres competicions i exhibicions esportives en el marc dels actes de la Festa Major. El treball, elaborat pel Dr. Andreu Galera, director de l'Arxiu Històric Municipal, documenta els orígens i evolució de les principals entitats esportives cardonines com el CF Cardona, la Secció de Patinatge del Foment Cardoní, el Club Bàsquet Cardona, el Club de Tennis o les societats de pescadors i caçadors de Cardona. A més, també documenta l'arribada a la vila d'altres disciplines esportives que han arrelat amb força a Cardona com el ciclisme o els escacs. Finalment l'estudi detalla l'aparició d'activitats esportives no tant exteses en l'actualitat com poden ser l'atletisme, el tir al plat o la boxa. El treball conclou amb un resum cronològic de la construcció i evolució dels equipaments esportius municipals.

L'elaboració de l'estudi ha comptat amb la participació d'un gran nombre de cardonins que han col.laborat aportant fotografies antigues, documentació i records. En aquest sentit, l'alcalde de Cardona ha destacat "l'entusiasme" de la gent de Cardona amb el programa de Festa Major d'enguany fet que, segons explica, demostra "l'interès que la nostra història desperta entre la població". El programa de festes es pot adquirir a les llibreries al preu de 4 euros.

"