Cardona ja té a punt el programa d'actes de la Festa Major

Última revisió 16-11-2020 23:17
24/08/2012

Entre les novetats d'enguany destaquen la celebració d'un segon Encierro" el dilluns de Festa Major, el canvi del castell de focs, que passa de dilluns a dimarts, la programació de l'obra "Mamma Mia", a càrrec del grup de Teatre el Traspunt i la celebració de tots els balls de nit a la plaça de la Fira

CLIQUEU AQUÍ PER VEURE EL PROGRAMA D'ACTES

La Festa Major de Cardona ja té enllestit el programa d'actes i celebracions que donaran forma a la festa gran de la vila. La programació manté els trets essencials de la festa cardonina però incorpora algunes de les propostes recollides en l'enquesta de valoració que l'Ajuntament i la Comissió de Festa Major van realitzar l'any passat per conèixer l'opinió dels ciutadans sobre la Festa Major.

La principal novetat de les festes d'enguany serà la celebració d'un segon "Encierro" que es durà a terme el dilluns de Festa Major per commemorar els 30 anys de la celebració del primer "Encierro" l'any 1982. A més de potenciar una de les activitats més atractives de la Festa Major, la celebració del segon "Encierro" serà una oportunitat única perquè els cardonins puguin gaudir d'una manera especial de "l'Encierro" atès que el dilluns és festa local a Cardona.

Entre les novetats d'enguany destaca, també, el canvi de dia del castell de focs, que passa de dilluns a dimarts i que serà el darrer acte de la Festa Major. A més el grup de teatre El Traspunt se suma als actes de Festa Major representant, dimarts a la nit a la plaça de bous, l'obra musical "Mamma Mia". Enguany també hi haurà canvis en els balls de nit que seran tots gratuïts i se celebraran al passeig de la Fira on s'instal.larà una carpa. Una altra de les novetats destacades de la Festa Major 2012 és la creació del mocador de Festa Major que l'Ajuntament i la Comissió han impulsat per donar més relleu a la festa cardonina i té l'escut de Cardona brodat sobre un fons llis de color granate.

Una festa de qualitat tot i la contenció de les despeses
Amb aquestes novetats, l'equip de govern municipal i la Comissió de Festa Major, integrada per una quinzena de representants d'entitats de la vila, esperen seguir dinamitzant i potenciant la festa. La Festa Major 2012 manté el pressupost respecte l'edició de l'any passat en que ja es va reduir la despesa global de la festa en un 20%. En aquest sentit, l'alcalde Ferran Estruch ha destacat la predisposició de les entitats cardonines i el teixit econòmic local per col.laborar amb la Festa, "un fet que ens permet gaudir d'una programació de qualitat". Tant l'Ajuntament com la Comissió estan convençuts que la contenció de les despeses no afectarà la popularitat de les festes "ja que es manté i, fins i tot es potencia, el vessant festiu i tradicional de la Festa Major".

Pel que fa a la resta d'actes aquest seguiran el format tradicional amb "l'Encierro" de dissabte com a punt d'inici de les festes, el trasllat de la imatge de la Mare de Déu del Patrocini, la Trobada de Gegants i els Corre de bou de dissabte, diumenge i dilluns. Un altre dels punts d'interès de la Festa Major de Cardona, en especial per als més joves, és la Nit de "l'Empalme" que enguany comptarà amb les actuacions dels grups Dr. Calypso, Zulu 9:30 i Séptimo A. Per tal de mantenir el correcte desenvolupament dels actes, l'Ajuntament ha organitzat un ampli dispositiu de seguretat que comptarà amb la col.laboració del Mossos d'Esquadra. En els propers dies, es realitzaran diverses reunions de treball entre l'Ajuntament, la Policia Local i els Mossos d'Esquadra per acabar d'elaborar el pla de seguretat. En aquest sentit, l'alcalde de Cardona ha demanat "la màxima col.laboració de tothom per tal que les festes es desenvolupin amb la normalitat que tots desitgem".

Actes Institucionals
Com és tradició, l'inici de la Festa Major de Cardona començarà amb el pregó institucional que enguany anirà a càrrec del Dr. Valentí Fuster, fill adoptiu de la vila. L'acte obert al públic se celebrarà el divendres 7 d'agost al saló de sessions de l'Ajuntament.

Enguany també participarà a la Festa Major de Cardona el periodista Miquel Calçada, Comissionat de la Generalitat per la commemoració del 300 aniversari del 1714. Calçada assistirà als actes de commemoració de la Diada del dia 10 de setembre i la seva visita a Cardona s'emmarca en els preparatius dels actes de commemoració de la Guerra de Successió en els quals la vila de Cardona tindrà una especial rellevància.

"