Dissabte de poesia i música a Cardona

Última revisió 16-11-2020 23:17
09/08/2012

La música de l'Acadèmia Internacional de Música de Solsona i la poesia de Josep Pedrals seran les protagonistes de la vetllada cultural que aquest dissabte acollirà la Col.legiata de Sant Vicenç de Cardona.

La primera de les dues propostes serà el recital poètic que oferirà el poeta i rapsode Josep Pedrals, que presentarà a la vila ducal el seu Romanço d'anar tirant". La proposta s'emmarca dins el Cicles Espais, impulsat pels Amics de la Cultura de Cardona amb la voluntat d'oferir propostes culturals en espais emblemàtics de la vila. En aquesta ocasió l'espai escollit serà l'exterior dels absis de la Col.legiata de Sant Vicenç, on Josep Pedrals recitarà, a partir de les 20:30 hores, la seva obra.

L'activitat és gratuïta i un cop acabada comptarà amb un petit tast gastronòmic a càrrec del Parador Ducs de Cardona.

Concert de l'Acadèmia Internacional de Música de Solsona (AIMS)
La vetllada continuarà a les 22 hores amb el concert que l'Orquestra de Cambra de l'AIMS i els professors de l'Acadèmia oferiran a la Col.legiata.

Sota la direcció de Johannes Geffert, el programa musical del concert inclourà una primera part a càrrec dels professors de l'AIMS en la qual interpretaran la Suite per a violoncel sol núm.1 BWV 1007 en Sol major, de Johann Sebastian Bach, amb el violoncel de Roel Dieltiens com a solista. A la segona part del concert l'Orquestra de Cambra de l'AIMS interpretarà el concert Armonico núm. 4 en Sol major,de Wilhelm van Wassenaer. Acompanyarà l'orquestra l'alumne solista guanyador d'AIMS 2012.

Les entrades tenen un preu de 15 euros i es podran adquirir una hora abans del concert a la Col.legiata. Aquesta és la tercera ocasió que Cardona acull un concert de l'AIMS, el festival pedagògic de música clàssica que es realitza des de fa 11 anys a la Catalunya Central.

Per altra banda, la plaça de la Fira acollirà una nova edició dels balls d'estiu a la Fira a partir de les 11 de la nit.

"