L'Ajuntament impulsa noves actuacions de millora del polígon industrial La Cort

Última revisió 16-11-2020 23:17
23/07/2012

L'Ajuntament de Cardona ha sol·licitat a la Diputació de Barcelona l'elaboració d'un estudi tècnic per avaluar la implantació de la xarxa de fibra òptica al polígon industrial la Cort.

L'estudi, en el qual ja han començat a treballar els tècnics de la Diputació de Barcelona, ha de servir per conèixer la situació actual del polígon pel que fa a les connexions de banda ampla i per definir el pla d'actuacions a seguir per tal d'augmentar i millorar les prestacions de la xarxa de banda ampla del polígon.

Segons ha explicat l'alcalde Ferran Estruch, el projecte definirà el full de ruta de les accions que s'haurien de realitzar al polígon la Cort per garantir-hi la major connectivitat possible. Tot i això, l'alcalde ha avançat que en les circumstàncies actuals serà difícil trobar el finançament" per desplegar la fibra òptica al polígon, "ja que les administracions disposen de molts pocs recursos i aquest tipus de projectes tenen un costos força elevats". De totes maneres, l'Ajuntament treballarà en aquesta línia ja que el desplegament de la xarxa de fibra òptica o altres sistemes de connexió d'alta velocitat "és clau per assegurar la competitivitat de les nostres empreses".

L'estudi sobre el desplegament de la xarxa de fibra òptica serà finançat íntegrament per la Diputació de Barcelona i es realitzarà de manera coordinada amb els serveis tècnics de l'Ajuntament i la col·laboració de l'Associació d'Empresaris de Cardona (AEC) i de les empreses ubicades al polígon la Cort.


Millora en la senyalització del polígon industrial
Per altra banda l'Ajuntament de Cardona ha signat un conveni amb el Consell Comarcal del Bages destinat a la promoció del polígon industrial la Cort. El conveni forma part de les accions conjuntes de promoció de l'activitat industrial previstes en el Pacte Territorial del Bages del qual Cardona forma part.

Així, entre les actuacions de promoció previstes hi ha la instal·lació de nous plafons de senyalització de les empreses del polígon industrial que finançaran la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Cardona.


"