Nova edició del concert d'estiu de Cardona

Última revisió 16-11-2020 23:17
09/07/2012

L'òpera serà la gran protagonista del concert d'estiu que tradicionalment se celebra a Cardona el mes de juliol, i que constitueix un dels principals al·licients de l'activitat cultural de la població durant la temporada estival.

El temple parroquial de Cardona tornarà a ser l'escenari d'aquesta vetllada musical, que impulsa la Fundació Vila Medieval de Cardona, presidida pel Dr. Valentí Fuster, fill adoptiu de la vila cardonina. El concert se celebrarà el divendres 20 de juliol, a les 10 de la nit, i oferirà un recital líric a càrrec de la soprano valenciana Maite Alberola i el tenor basc Beñat Egiarte. Els dos intèrprets estaran acompanyats al piano per Josep Buforn i interpretaran obres de Mozart, Puccini, Sorozábal i Verdi entre d'altres.

Per segon any consecutiu l'església de sant Miquel acollirà el concert que tradicionalment se celebrava a la Col·legiata de sant Vicenç. Com en l'edició de l'any passat, la Fundació Vila Medieval de Cardona destinarà els diners que es recaptin amb la venda de les entrades a la restauració de la façana de l'església parroquial.

El programa del concert constarà de dues parts. La primera oferirà un recull de cançó lírica i romances de sarsuela amb obres de Pablo Sorozábal, Reveriano Soutullo, Juan Vert i Ruperto Chapí entre d'altres, mentre que en la segona part, s'interpretarà un repertori d'àries i duets d'òpera de W. A. Mozart, G. Donizetti, G. Verdi i G. Puccini, entre altres compositors.

Els promotors de la iniciativa, l'Ajuntament de Cardona, la Fundació Vila Medieval de Cardona, la Parròquia de sant Miquel i sant Vicenç de Cardona i els Amics de la Música i les Arts Escèniques de la Catalunya Central (AMARESC), han destacat l'aposta per apropar a un ampli públic una producció musical de primer nivell.

Venda d'entrades
Les entrades del concert tenen un preu de 15 i 20 euros i es poden adquirir a l'Oficina de Turisme de Cardona: Avinguda del Rastrillo s/n. Telf: 93 869 27 98 / Correu electrònic: oficinaturisme@cardona.cat. També se'n posaran a la venda el dia del concert a l'entrada de l'església de sant Miquel.

El concert d'estiu s'emmarca, també, en la tercera Jornada SHE de Salut que la Fundació SHE que lidera el Dr. Valentí Fuster organitzarà a Cardona el dia 20 de juliol amb un extens programa d'activitats destinades a promoure la salut.