Finalitza el projecte de la Llei de Barris al nucli antic de Cardona

Última revisió 16-11-2020 23:17
21/06/2012

ES TANCA EL PROJECTE D'INTERVENCIÓ INTEGRAL DEL NUCLI ANTIC AMB EL DARRER COMITÈ D'AVALUACIÓ I SEGUIMENT DE LA LLEI DE BARRIS

Aquest dimecres, 20 de juny, a les 10:30 hores, va tenir lloc el sisè i últim Comitè d'Avaluació i Seguiment del Projecte d'Intervenció Integral del Nucli Antic de Cardona, que s'ha desenvolupat en el marc dels ajuts de la Llei de Barris.

Amb aquesta reunió s'ha donat per tancat, definitivament, un projecte que es va iniciar el 2006 i que va finalitzar el desembre de 2011 i que ha suposat una inversió total de 6.463.858,70 euros al nucli antic de Cardona.

Entre les actuacions desenvolupades en el projecte destacar, entre d'altres, la promoció d'ajuts a la rehabilitació d'edificis per part dels particulars, amb un total de 103 ajuts concedits (dels quals un 78,3% han estat per la rehabilitació de façanes), la rehabilitació del Casal Graells com arxiu històric, l'adequació de l'Escola Escasany com a Escola de Música, la creació del Centre Cívic-Casal de Joves, la dotació de mobiliari per la biblioteca, la rehabilitació de la muralla del Portal de Sant Miquel i la urbanització de carrers i places com la del Vall, la Fira de Dalt o el carrer Església.

El Comitè, presidit per l'Alcalde, ha comptat amb la presència destacada del Secretari d'Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat, Sr. Carles Sala Roca, així com el secretari de la Delegació Territorial de Govern a la Catalunya Central i el cap de l'Oficina de Gestió del Programa de Barris. També han assistit al comitè els representants dels grups municipals i de les associacions de Cardona integrants del Comitè en representació ciutadana.

Tant el Secretari General d'Habitatge i Millora Urbana com es responsable de l'Oficina de Barris de la Generalitat han destacat la feina realitzada per l'Ajuntament de Cardona en el desenvolupament del Projecte d'Intervenció Integral del Nucli Antic i han qualificat el municipi de referent", per l'execució exemplar del projecte de barris.

En aquest sentit, han concretat que Cardona és el 21è projecte de barris que ha pogut finalitzar-se del total de 143 concedits.

L'Alcalde ha agraït el bon fer i predisposició mostrada en tot moment per l'Oficina de Barris i ha demanat al Secretari General que la Generalitat continuïapostant per les polítiques de regeneració urbana i, especialment, per ajudar a centres històrics protegits com Cardona, declarat bé d'interès cultural en la categoria de conjunt històric.

"