Cardona ja té a punt els actes de la Fira Medieval / Festa de la Sal 2012

Última revisió 16-11-2020 23:17
25/05/2012

Cardona tornarà a reviure el seu passat medieval el primer cap de setmana de juny amb la celebració de la Fira Medieval / Festa de la Sal, que organitza la vila ducal per mostrar la història dels orígens medievals de Cardona.

Durant el cap de setmana del 2 i el 3 de juny, Cardona recuperarà l'esplendor i l'aparença que la vila oferia durant l'edat mitjana amb el mercat de productes artesanals, la mostra d'oficis antics i les exhibicions d'espectacles de música, màgia i balls medievals pels carrers i places del centre històric. La Fira, que enguany arriba a la seva desena edició, ocuparà el nucli antic on es podrà gaudir durant tot el cap de setmana d'espectacles medievals, concerts de música antiga i tradicional i activitats relacionades amb el passat medieval de Cardona. Participen a la Fira diverses entitats cardonines com l'Agrupament Escolta Hug Folc, la Casa d'Andalusia, Bruixes de Cardona, la Colla de Geganters i Grallers de Cardona, la Unió de Botiguers i Comerciants i el grup de teatre El Traspunt.

A més, durant tot el cap de setmana els comerciants de Cardona trauran al carrer les seves parades i la plaça del Vall acollirà l'espai de medicines naturals i teràpies complementàries La sal de la vida". En aquest nou espai, s'hi faran també demostracions de teràpies naturals i xerrades.

PROGRAMA DE LA FIRA (PDF)

BASES RALLY FOTOGRÀFIC (PDF)

La Fira començarà dissabte al matí amb un taller de malabars, un espectacle de màgia a la plaça de la Fira i el mercat d'artesans, joglars i trobadors. Ja a la tarda els espectacles medievals prendran el protagonisme als carrers i places del centre històric. Els actes començaran a les 5 amb la cercavila de Carlemany i els paladins i a continuació es podrà veure l'espectacle de circ Malekilibrio's Cirkus. Seguidament hi haurà una exhibició de falconeria a la plaça de la Fira. A les 7 de la tarda el grup de música tradicional Les Viloliles oferirà un concert a la plaça de la Fira i el teatre els catòlics acollirà una gala de màgia i il.lusionisme sota el títol "La màgia de la sal", mentre que a les 8 del vespre s'obrirà al públic la Caseta d'Andalusia.

El plat fort de la jornada de dissabte arribarà a dos quarts de nou del vespre amb la tradicional arribada del Senyor de Cardona, Ramon Folc i la Minyona de Cardona, Guillerma. La comitiva es dirigirà del castell a la plaça de la Fira on se servirà el tradicional sopar medieval. Els actes de dissabte acabaran amb una mostra de correfoc a càrrec del grup Bruixes de Cardona i el concert del grup cardoní El Revoltijo que tancarà els actes de dissabte.

Diumenge al matí la Fira obrirà amb animacions musicals i malabars a càrrec dels Joglars i Trobadors de l'Alegria. Hi haurà també exhibicions de màgia, falconeria i circ i una ballada de gegants a les 12 del migdia a la plaça de la Fira. A la una del migdia el saló de sessions de l'Ajuntament acollirà l'acte institucional de lliurament del Saler d'Or de la vila de Cardona, que enguany es concedirà a la Unió de Botiguers i Comerciants de Cardona. Ja a la tarda els carrer continuarà bullint d'activitats per a tots els gustos i edats amb animacions, musicals, danses i malabars. A les 6 de al tarda el teatre els Catòlics acollirà la representació històrica del Dret d'Aimines, a càrrec de la companyia Inestable de teatre de l'IES Sant Ramon. Finalment a dos quarts de vuit del vespre, la plaça de la Fira acollirà l'espectacle de cloenda de la Fira amb els Joglars i Trobadors de l'Alegria i l'espectacle de nou circ "Can Tina".

La Fundació Cardona Històrica participa activament en la Fira Medieval
Com cada any la Fundació Cardona Històrica participarà a la Fira organitzant activitats encaminades a divulgar la història i el patrimoni de Cardona. Enguany, els guies de la Fundació oferiran la ruta turística "Els 5 sentits" que mostra, a través dels sentits, com era la vida en una vila medieval com Cardona. A més, la Fundació organitzarà durant tot el cap de setmana diversos tallers infantils. Igualment el Centre Cardona Medieval obrirà les seves portes i projectarà, durant els dos dies de Fira, l'audiovisual "Cardona: els Senyors de la Sal".

Actes previs de Fira
La Fira Medieval d'enguany oferirà ja un primer tast el divendres 1 de juny amb la presentació a les 8 del vespre al teatre Els Catòlics del conte infantil "Griselda, l'amiga més valenta del Comte de Cardona" de Roser Sucarrats. També divendres hi haurà la festa del barri Mercat amb una botifarrada popular i un concert de la Banda de Música de Cardona.

Per altra banda, la Col.legiata de Sant Vicenç acollirà a partir de les 10 de la nit de divendres l'acte de presentació dels projectes la màgia de la sal, la sirena de la sal i Carlemany i els paladins, organitzat per l'Associació sociocultural Firamàgica i BCN Secreta. A continuació s'oferirà una exhibició de sons meditatius i un tast gastronòmic a la casamata del castell. Finalment, a les 11 de la nit hi haurà una conferència a càrrec de Bianca Atwell.


"