L'Ajuntament millora el camí Nou del castell

Última revisió 16-11-2020 23:17
24/05/2012

La setmana passada van concloure els treballs de millora del camí Nou del castell que han consistit en allisar-lo i arranjar-lo des de l'inici del camí, davant del pavelló municipal d'esports, fins a l'indret del parc del camí Nou. A més d'esplanar-lo, s'ha estès grava tot-u reciclada, s'han retirat les pedres que hi havien caigut darrerament i s'han desbrossat els vorals i marges del vial. Igualment, s'han aprofitat els treballs per podar els arbres del parc i trasplantar-hi tres arbres més. La rehabilitació del camí Nou es completarà amb la instalolació d'una nova senyalització.

Aquests treballs formen part del seguit d'actuacions que la Regidoria de Via Pública de l'Ajuntament té previst realitzar per millorar, tant l'estat, com la seguretat, de diversos punts de l'espai públic del municipi. El camí Nou és un dels vials verds més utilitzats pel veïns de Cardona per passejar i, en aquest sentit, l'Ajuntament recorda que hi està prohibit l'accés amb vehicles de motor.

Camins saludables
L'Ajuntament de Cardona està treballant en l'elaboració d'un projecte de promoció de rutes verdes d'oci i salut per l'àmbit rural del municipi. L'objectiu del projecte és la identificació i senyalització de rutes naturals destinades a promoure la salut i l'oci tant dels veïns de Cardona com dels turistes que visiten la vila.

El projecte, que es troba tot just en la seva fase inicial, preveu la identificació dels camins que més utilitzen els veïns i que tenen més interès des del punt de vista patrimonial i turístic. Un cop identificats, la intenció de l'Ajuntament es condicionar-ne el seu estat, senyalitzar-los amb plafons indicatius i instal.lar-hi elements per fer exercici físic. El projecte s'inclou en el pla de l'Ajuntament per fer de Cardona un municipi de referència en l'àmbit de la salut.

Nou vehicle per la brigada municipal d'obres
L'Ajuntament de Cardona ha adquirit un camió grua per facilitar els treballs que porta a terme la brigada municipal d'obres. El nou vehicle, polivalent i multifuncional, s'utilitzarà per transportar el material que gestiona la brigada i també es podrà usar com a grua i cistella per arribar a punts elevats i de difícil accés. La compra del vehicle, que és de segona mà, permetrà substituir el jeep land-rover" i el "doomper" que s'han donat de baixa degut als elevats costos de manteniment i reparació que comportaven.

"