Cardona organitza una trobada d'emergències

Última revisió 16-11-2020 23:17
10/05/2012

L'Ajuntament de Cardona, la Policial Local i l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Cardona organitzaran aquest dissabte 12 de maig una jornada per donar a conèixer la tasca que porten a terme els cossos d'emergències.

Durant la jornada, que s'adreça especialment als més joves, es programaran diverses activitats de sensibilització i conscienciació en casos d'emergència tals com incendis, accidents de trànsit i grans catàstrofes, així com una exhibició de la unitat canina de la Guàrdia Civil, una demostració de comunicació per ràdio a nivell nacional duta a terme per la Red de Radio de Emergencia" (REMER) i fins i tot un simulador de volcada d'un vehicle.

Totes les activitats es duran a terme a la plaça del Comte Guifré el Pilós, davant la Biblioteca municipal Marc de Cardona, on s'instal.larà l'operatiu de la jornada en la qual hi participaran diversos efectius de la Policia, dels Mossos d'Esquadra, dels Bombers, del SEM i de la Guàrdia Civil. A la Jornada hi col.labora també Montepio de Conductors que portarà un "simulador de bolcada", que reprodueix la sensació que es pot tenir en bolcar un vehicle. El dispositiu obrirà les seves portes a les 10 del matí i durant tot el matí hi haurà una exposició de material i vehicles d'emergència. A dos quarts d'onze del matí hi haurà una xocolatada per tothom. A la jornada hi col.laboren també Creu Roja de Cardona, el Traspunt, la pastisseria Climens, Flequers de Cardona i Grues Alcoll.

Amb aquesta iniciativa, les regidories de Protecció Civil i Educació de l'Ajuntament de Cardona volen contribuir a apropar a la població la feina que realitzen els cossos d'emergències i sensibilitzar els més joves de la importància de seguir les indicacions dels cossos de seguretat.

Programa d'activitats:
10:00: Exhibició de materials i vehicles d'Emergència

10:00: Demostració de comunicació d'emergències via ràdio (REMER)
Demostració del simulador de bolcada

10:30: Xocolatada per tothom

11:00: Exhibició de la unitat canina de la Guàrdia Civil

12:00: Demostració del dispositiu d'emergències en cas d'accident de trànsit amb:
*Mossos d'Esquadra
*Sistema d''Emergències Mèdiques (SEM)
*Bombers de Cardona
*Amb la col.laboració d'El Traspunt
*Assoc. de Voluntaris de Protecció Civil de Cardona
*Policia Local de Cardona

"