La 5a Trobada de Dones del Bages se celebra aquest cap de setmana a Cardona

Última revisió 16-11-2020 23:17
18/04/2012

La vila de Cardona acollirà aquest dissabte 21 d'abril la 5a Trobada de Dones del Bages que organitza el Consell Comarcal del Bages amb la cololaboració de l'Ajuntament de Cardona i que tindrà com a eix central la recuperació de la memòria de les dones de la comarca durant el segle XX.

La Trobada es desenvoluparà al Parc Cultural de la Muntanya de Sal de Cardona i comptarà amb la participació d'una desena d'ajuntaments del Bages que aportaran imatges relacionades amb la història de les dones dels seus municipis. Totes les fotografies recollides s'exposaran al costat dme l'exposició Memòria de les Dones de les Colònies de Cardona" realitzada per l'Ajuntament de Cardona amb l'objectiu de recuperar la història de les dones a les colònies mineres de la vila.

El conseller de Benestar Social i Família, Joan Vinyes i la regidora de la Dona de Cardona, Elena Xixons van presentar ahir el programa d'activitats de la 5a Trobada de Dones del Bages a la seu de l'ens comarcal. A banda de l'exposició de fotografies, la trobada inclourà activitats relacionades amb els projectes de recuperació de la memòria històrica, com una xerrada de l'antropòloga Marta Gonzàlez, autora del llibre "Memòria de les Dones de les Colònies de Cardona" així com d'altres treballs relacionats amb la història de les dones. També es realitzaran tallers d'artesania de la sal, d'elaboració de sabons i de risoteràpia. A més, enguany s'obrirà la participació als homes i es realitzarà un taller sobre la gestió de les emocions adreçat especialment a ells.

Clica aquí per veure el programa d'actes.

"