L'Ajuntament de Cardona aprova un Pla d'ajust per pagar els proveïdors, per un import de més de 2 milions d'euros

Última revisió 16-11-2020 23:16
02/04/2012

L'Ajuntament de Cardona s'acollirà al mecanisme de finançament de pagament als proveïdors de les entitats locals previst pel Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques per poder fer front al pagament de les factures pendents amb els seus proveïdors, que a data 1 de gener de 2012 és de 2.151.889,22 euros.

Per fer-ho, l'Ajuntament cardoní ha hagut d'aprovar un pla d'ajust econòmic segons exigeix el Ministeri d'Hisenda. El pla d'ajust, que es va aprovar en el ple extraordinari celebrat divendres passat, és necessari per tal que l'Ajuntament pugui demanar el préstec de 2,1 milions per fer front als pagaments als proveïdors.

El pla d'ajust, que tindrà una vigència de 10 anys, obligarà a l'Ajuntament a afrontar noves i importants mesures d'estalvi per poder retornar el préstec i que en el cas de l'Ajuntament de Cardona es concentraran sobretot en la reducció de les despeses del personal municipal a través de l'amortització dels llocs de treball del personal que es jubili durant els anys de durada del pla.

2,1 milions d'euros de deute amb els proveïdors
Fa dues setmanes, l'Ajuntament de Cardona va enviar al Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques una relació certificada de les factures pendents de pagament amb els contractistes, en compliment de les previsions del Reial Decret-llei 4/2012, de 24 de febrer. En l'import total de factures pendents de pagament (2.151.889,22 euros) s'hi inclouen les obligacions registrades abans de l'1 de gener de 2012 per contractes d'obres, subministres, serveis o gestió de serveis públics. Segons marca el Reial Decret, no s'han inclòs en aquesta relació de factures les obligacions pendents de pagament amb altres administracions o organismes públics, amb les entitats i els contractes privats i que en el cas de l'Ajuntament suposa més de 150.000 euros.

En el termini màxim d'un mes, el Ministeri haurà de decidir si aprova o no el pla d'ajust presentat per l'Ajuntament. En cas que hi doni el vist-i-plau, l'Ajuntament podrà formalitzar l'operació de crèdit a deu anys per poder afrontar el pagament als proveïdors.

Relleu a la corporació municipal
En aquest mateix Ple va prendre possessió del càrrec de regidora de l'Ajuntament per part del grup de Convergència i Unió Rosa Ruiz i Pubill. Substitueix a Josep Maria Sala i Esteban, alcalde de Cardona entre els anys 1999 i 2011, que va formalitzar la seva renúncia com a regidor en l'anterior Ple municipal.