La vila de Cardona és present a la primera gala benèfica de la Fundació SHE

Última revisió 16-11-2020 23:16
14/03/2012

La Fundació SHE (Science, Health and Education) va organitzar ahir al Teatre Nacional de Catalunya la seva primera gala benèfica per presentar el programa SI! (Salut Integral), i el projecte de salut cardiovascular Fifty-Fifty que s'està desenvolupant a la vila de Cardona.

A l'acte hi va assistir l'alcalde de Cardona Ferran Estruch, acompanyat del primer tinent d'alcalde, Pep Tristany, la segona tinent d'alcalde Elena Xixons i la regidora Maite Barrera, a més de diversos col.laboradors del programa Fifty-Fifty i mestres de les tres escoles cardonines. La vila de Cardona va tenir un paper especial durant la gala ja que és, també, el primer municipi de Catalunya on es va impulsar el programa SI! de salut a les escoles i del qual avui en participen més de 10.000 escolars de tota Espanya.

Durant la vetllada el president de la Fundació SHE, el cardiòleg Valentí Fuster, va pronunciar la conferencia "Salut i societat. Durant la seva intervenció Fuster va incidir en la importància d'educar la societat, especialment des de la infància, en la pràctica d'hàbits de vida saludables. Fuster va situar els programes SI i Fifty-Fifty en aquest àmbit de promoció de la salut i de lluita contra les malalties cardiovasculars.

A l'acte hi van ser presents una nutrida representació de la societat civil i de la classe política del país entre els quals hi havia l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, el Conseller de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, la Consellera d'Educació, Irene Rigau, així com, el president del FC Barcelona, Sandro Rosell, a més de diversos representants del col.lectiu d'escoles del Bages que han adoptat el programa SI! a les seves aules.

"