Cardona es prepara per l'arribada de Carnaval

Última revisió 16-11-2020 23:16
10/02/2012

Programa d'actes del Carnaval 2012

Cardona viurà dijous vinent l'arribada de les festes de Carnaval amb la celebració del Dijous Llarder, primera cita festiva del carnestoltes cardoní. Els actes del Dijous Llarder començaran a dos quarts de set de la tarda amb la cercavila del Jaume i el Jaume Petit. La Banda de Música de Cardona acompanyarà la cercavila que finalitzarà a la plaça de la Fira amb la popular botifarrada del Dijous Llarder que organitza la Colla de Geganters i Grallers de Cardona.

La jornada més participada del Carnaval cardoní es viurà dissabte al vespre amb la cursa d'andròmines, l'arribada del Carnestoltes i el sopar-concert que enguany s'organitza amb la col.laboració de Cardona Jove i Vinga Vicenç. El tret de sortida de la cursa es donarà a dos quarts de set de la tarda als 100 pisos, des d'on les andròmines es dirigiran a la plaça de la Fira. Un cop a la Fira, el Carnestoltes pronunciarà des del balcó de l'Ajuntament, el pregó de Carnaval i la cursa prosseguirà el seu recorregut habitual. La gresca continuarà de nit amb el sopar-concert al pavelló municipal d'esports i les actuacions dels grups Lucky Luck, Rock 'n' Roll Brothers, Muyayo Riff, Dj Merey i Music-on.

L'edició d'enguany del Carnaval de Cardona inclou també el teatre amb la representació de l'obra còmica El Xarlatan" amb l'actor Quim Masferrer, excomponent de Teatre de Guerrilla. L'obra es representarà diumenge 19 de febrer a dos quarts de vuit del vespre al teatre Els Catòlics. El preu de l'entrada és de 15 euros i 12 euros si es compra anticipadament. La venda anticipada es farà els dies 16 i 17 de febrer de dos quarts de cinc a dos quarts de 7 del vespre al teatre Els Catòlics.

El Carnaval 2012 arribarà a la seva fi dimecres. A partir de les 7 de la tarda començarà l'Enterrament de la Sardina amb una cercavila pel nucli antic. Un cop a la plaça de la Fira es farà l'enterrament i la tronada de fi de festa. Una sardinada popular, organitzada per les associacions A viure que són dos dies i La sal de Cardona posarà el punt i final a l'edició d'enguany de Carnaval.

Carnaval Infantil
Els més petits també tindran l'oportunitat de celebrar la festa de Carnaval. Així, divendres 17 de febrer, els nens i nenes de les escoles cardonines seran els protagonistes de la festa amb la celebració del Carnaval de les Escoles. A les 10 del matí la Rua de Carnaval es dirigirà cap a la plaça de la Fira acompanyada de la banda de Música de Cardona. Un cop a la plaça es farà el pregó de Carnestoltes i hi haurà l'actuació del grup d'animació Ai Carai.

Els més petits podran gaudir també de l'espectacle infantil Tric, Troc i Termi amb la companyia Xavi Moreno que es farà al Pavelló municipal d'Esports diumenge 19 de febrer a les 6 de la tarda.

Podeu consultar el programa d'actes del Carnaval 2012 clicant aquí.

"