L'Ajuntament fa una crida a la precaució per l'episodi de neu i fred

Última revisió 16-11-2020 23:16
02/02/2012

L'Ajuntament de Cardona ha activitat aquesta matinada el Pla de protecció civil per nevades i demana a la població que extremi les precaucions davant l'episodi de neu i fred que afecta la vila.

El dispositiu d'actuació per nevades s'ha posat en marxa durant les primeres hores del dia amb l'objectiu de vetllar per la seguretat ciutadana i reduir al mínim les afectacions causades per les baixes temperatures i la neu.

El Pla està coordinat per la regidoria de Protecció civil de l'Ajuntament i compta amb els efectius de la Policia local, la brigada municipal, l'ADF de Cardona i els voluntaris de Protecció Civil i Creu Roja. A més de retirar la neu de la via pública i mantenir oberts els accessos a equipaments i edificis de serveis s'estan coordinant tots els servies municipals per garantir la seguretat ciutadana i donar resposta a les eventualitats que pugui provocar el mal temps .

Així mateix, l'Ajuntament de Cardona ha publicat el següent BAN municipal per informar la població:

- Degut a les nevades que han començat aquesta nit, s'han iniciat des de el primer moment els treballs de neteja i estesa de sal per part del nostre grup local d'intervenció. Aquestes nevades ens han deixat molta humitat als carrers i voreres i davant la onada de fred que estem patint provocarà problemes de glaçades que poden ser perilloses per la població, per tant, es necessària la cololaboració per front a aquesta situació excepcional que es presenta de tots i cadascun de vosaltres perquè entre tots hem de fer possible la seguretat i la normalitat a la via pública, sobretot per a les persones grans, persones amb malalties i persones amb dificultats.

Per tot això es demana:

1.- Evitar sortir al carrer la gent d'edat avançada, així com els més petits i es recomana a tota la població anar amb compte de no patinar amb el gel, cal portar un calçat amb sola rugosa de goma i fer passes curtes i segures.
2.- Tenir cura de tot el que fa referència a l'aigua, com són els comptadors ( protegir-los tapant-los amb algun aïllament), canonades d'aigua ( si cal mantenir un rajolí constant per evitar que es congelin) i en les calefaccions ( si cal emprar anticongelant)
3.- Netejar de neu el tros de vorera que afecta el vostre immoble.
4.- Netejar de neu des dels terrats i teulades a la via pública.
5.- Evitar de tirar neu des dels terrats i teulades a la via pública.
6.- Anar amb compte de no relliscar amb el gel. Cal portar un calçat adequat.
7.- Desconnectar els aparells elèctrics que no siguin necessaris i fer un ús correcte de la calefacció.
8.- Evitar al màxim agafar el vehicle i treure els vehicles de la via pública en la mesura que sigui possible.
9.- Evitar al màxim treure les escombraries al carrer donat que la recollida de deixalles podria quedar interrompuda temporalment.

Aquesta alcaldia demana -i agreix- la cololaboració de tothom. Entre tots hem de fer possible la seguretat i la normalitat a la via pública, sobretot per a les persones grans o amb dificultats.

Telèfons d'interès:
Emergències ( 112) Policia Local ( 93.868.40.58) Ajuntament de Cardona ( 93.869.10.00)

Es recomana seguir els consells que per part nostra us puguem donar i els dels mitjans de comunicació generals i estigueu atents a les previsions meteorològiques.

Consulta de les previsions meteorològiques:
o Avisos de Situació Meteorològica de perill: http://www.meteo.cat/servmet/smr/index.html
o Predicció a curt termini: http://www.meteo.cat/servmet/prediccio/ctermini/cat/index.html
Per obtenir més informació:
Estat de la xarxa viària i mobilitat:
o Incidències viàries: http://www.gencat.cat/transit/marcit_n.htm
o Mapa continu de trànsit: http://www10.gencat.cat/transit_mct/mct/pop.htm
o Mobilitat: http://www20.gencat.cat/portal/site/mobilitat
Consells d'autoprotecció per a la població per nevades, glaçades i onades de fred:
http://www.gencat.cat/interior/riscos/nevades.htm


L'alcalde
Ferran Estruch Torrents