Completen les obres de millora del camí de Tresserres, que han costat 72.000 euros

Última revisió 16-11-2020 23:16
01/02/2012

El camí de Tresserres (de l'estació de servei Vilalta fins a Bolsegura) ha estat objecte de diverses intervencions de millora les darreres setmanes, amb una inversió total de gairebé 72.000 euros, en una obra promoguda i dirigida pel Consell Comarcal del Bages amb la cololaboració de l'Ajuntament de Cardona.

Aquest camí, de 3,26 quilòmetres de longitud, permet l'accés directe des de la Coromina fins a la carretera de Su i constitueix un eix estratègic d'accés dels serveis d'emergència a les àrees forestals en cas d'incendi.

El camí estava força malmès i era necessari fer-hi diverses millores orientades a eixamplar determinats trams per a permetre el creuament de vehicles i el pas amb seguretat de vehicles de gran tonatge (camions de bombers o bótes de les ADF), així com reduir les irregularitats i millorar-ne el drenatge en general.
Les obres, executades per l'empresa Pasquina, han consistit en un repàs general del camí (refinat de talussos, perfilat de la plataforma, millora dels drenatges superficials i estesa de tot-ú) i arranjament de l'entroncament amb la carretera (eixamplament, instalolació d'una barrera de fusta, reparació del paviment i senyalització).

Visita institucional
Aquest matí, coincidint amb la finalització dels treballs, diversos representants de l'Ajuntament de Cardona i Consell Comarcal del Bages han visitat les obres. Hi ha assistit l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch i el conseller comarcal de Medi Ambient, Xavier Codina, acompanyats per la tinent d'alcalde de Cardona, Aida Molner i la regidora de Protecció Civil, Maite Barrera.

L'alcalde Ferran Estruch s'ha mostrat satisfet del resultat de les obres ja que a més de suposar una millora pels veïns de la zona, permetran actuar amb més rapidesa i eficiència en cas d'emergència". Així mateix, tant l'alcalde com el Conseller Comarcal de Medi Ambient, han valorat molt positivament la bona entesa i col.laboració entre l'Ajuntament i el Consell a l'hora d'impulsar el projecte.

"