L'Ajuntament activa una campanya de control de la població de coloms

Última revisió 16-11-2020 23:16
17/01/2012

L'Ajuntament de Cardona ha iniciat una nova campanya per controlar la població de coloms al municipi amb l'objectiu de reduir les molèsties, la brutícia i els danys al patrimoni que ocasionen aquests animals.

A tal efecte la regidoria de Medi Ambient ha contractat l'empresa de gestió mediambiental, Ambiens, que s'encarregarà de dur a terme la campanya durant els propers 6 mesos. Tècnics de l'empresa van instal.lar la setmana passada tres gàbies en diversos punts del municipi on s'ha detectat una presència nombrosa i habitual d'aquestes aus. Les gàbies s'han col.locat a la teulada de l'església parroquial, a la zona de la piscina municipal i al nucli de la Coromina i permeten capturar els coloms sense fer-los mal.

Segons han explicat els tècnics d'Ambiens l'operatiu permetrà reduir el nombre de coloms a un nivell en que es minimitzin les molèsties que causen. Es calcula que la població actual d'aquests animals a Cardona ascendeix al mig miler d'exemplars. Durant l'any 2009 es van capturar 531 coloms en una actuació similar.

La regidoria de Medi Ambient de Cardona espera que la campanya permeti reduir les molèsties que ocasionen les dejeccions d'aquestes aus tant als edificis i monuments del poble, com a l'espai urbà i als veïns. L'Ajuntament prega la col.laboració dels veïns per no donar aliment als coloms.