Arriba a Cardona la primera Jornada del Cor de la Fundació SHE

Última revisió 16-11-2020 23:16
11/01/2012

Cardona acollirà aquest cap de setmana la celebració de la primera Jornada del Cor, una iniciativa que impulsen la Fundació SHE (Science, Health and Education) i l'Ajuntament cardoní amb l'objectiu de conscienciar la població de la importància de promoure els hàbits de vida saludables.

La jornada servirà per presentar el projecte Fifty-Fifty" creat per la Fundació SHE amb la col.laboració de l'Ajuntament de Cardona, que neix amb l'objectiu de prevenir els riscos de la malaltia cardiovascular en les persones adultes. El projecte, pioner en el seu àmbit, començarà a desenvolupar-se a Cardona durant aquest any 2012 i està pensat per conèixer, millorar i avaluar la salut cardiovascular de la població que es troba en la franja d'edat compresa entre els 25 i els 50 anys.

La Jornada del Cor començarà aquest dissabte amb la presentació en públic del projecte "Fifty-Fifty". L'acte se celebrarà a les 10 del matí al Teatre Els Catòlics i serà presidit per l'alcalde Ferran Estruch. A continuació, el Dr. Valentí Fuster, president de la Fundació SHE, pronunciarà una conferència sobre la prevenció de la malaltia cardiovascular. La presentació es completarà amb les intervencions del vicepresident del FC Barcelona, Carles Vilarrubí, un representant del patronat de la Fundació FC Barcelona, que col.labora també amb el projecte "Fifty-Fifty", i Marta Vilanova, professora de Salut Comunitària a la Universitat de Girona.

L'activitat continuarà de dos quarts de dotze a la una del migdia amb diverses activitats de lleure en diversos espais de la població. Així, la plaça del Vall acollirà un taller de reanimació cardiopulmonar i un set per a realitzar proves de risc cardiovascular entre les persones participants a les activitats i al públic en general. També es farà un taller de capoeira davant la Biblioteca Marc de Cardona i un taller de tai-txi al camí nou. Al parc del Raval s'hi farà una classe de ioga i el Gimnàs Daina acollirà una classe d'spinning. Les activitats es reprendran diumenge amb l'organització d'un cross escolar a càrrec de les AMPA's de Cardona. La cursa és oberta a totes les edats i començarà a les 9 del matí al camp de futbol municipal.

La Jornada del Cor compta amb la participació de l'Escola Mare de Déu del Carme, l'Institut Sant Ramon, l'Escola Joan de Palà, l'Escola Mare de Déu del Patrocini i la col.laboració de: les AMPA's de Cardona, l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Cardona, el Club Futbol Cardona, el Gimnàs Daina, Creu Roja de Cardona, la Fundació del FC Barcelona, la Diputació de Barcelona i l'empresa E2S.

"