Cardona celebra la festa de santa Bàrbara

Última revisió 16-11-2020 23:16
30/11/2011

Cardona viurà aquest cap de setmana els actes de celebració de la festivitat de santa Bàrbara, patrona dels miners. Amb aquesta festa Cardona homenatja als seus miners i a les seves famílies i manté viva una tradició amb un fort arrelament a la vila.

Els actes programats s'iniciaran dissabte 3 de desembre a les 8 del vespre amb una missa vespertina al temple parroquial en la qual cantarà la Coral l'Amistat, del Casal de la Gent Gran de Cardona

L'endemà, dia de santa Bàrbara, el Parc Cultural de la Muntanya de Sal acollirà l'homenatge als miners i a la seva patrona. Els actes començaran a les 11:30 del matí amb l'encesa de la flama del memorial als miners morts de Cardona i l'ofrena floral al monument al miner de Cardona. L'alcalde de Cardona, Ferran Estruch i Torrents presidirà els actes, acompanyat de la corporació municipal, dels representants de la direcció i dels treballadors de les empreses Ercros i Salinera de Cardona. Un cop feta l'ofrena floral, es llançaran 77 salves d'honor en memòria dels miners que van morir a la mina.

Els actes finalitzaran amb una visita a l'exposició Memòria de les Dones de les Colònies de Cardona" que s'ha instal.lat de forma permanent a la nova cafeteria del Parc Cultural de la Muntanya de Sal, on s'acabarà la jornada amb un refrigeri per a tots els assistents. L'Ajuntament de Cardona agraeix al col.lectiu de miners i a les seves famílies, a les empreses vinculades a l'explotació del jaciment salí i a les entitats de la vila la seva col.laboració en els actes de celebració de la festa de santa Bàrbara.

"