L'Ajuntament redueix el tipus de l'IBI per reduir la pressió fiscal sobre les famílies

Última revisió 16-11-2020 23:16
14/11/2011

El Ple de l'Ajuntament de Cardona, celebrat dijous de la setmana passada, va aprovar la revisió de les ordenances fiscals per a l'any 2012 amb la revisió a la baixa de l'impost de béns immobles (IBI) i la congelació de l'impost de vehicles, com a mesures més destacades per reduir l'esforç fiscal dels ciutadans en època de crisi.

Així, entre els impostos i les taxes que es van sotmetre a revisió hi ha l'impost de béns immobles que passarà d'un tipus del 0,83% al 0,79% en finques urbanes, i d'un 0,81% a un 0,79% en finques rústiques. Amb la nova ordenança, l'Ajuntament compensarà la pujada dels valors cadastrals, que es van revisar a l'alça el 2008, per mitjà d'una disminució en el coeficient de càlcul que s'havia aplicat els últims anys. Amb aquesta fórmula es reduirà l'augment de l'IBI en prop d'un 5% de cara el 2012.

Una altra de les mesures presentades per l'equip de govern i que es va aprovar durant el Ple és la congelació de l'impost de vehicles de tracció mecànica. Per altra banda, el Ple va acordar introduir, en l'impost de construccions instal.lacions i obres, la bonificació d'un 50% dels costos d'instal.lació de sistemes per a l'aprofitament elèctric o tèrmic de l'energia solar, tant en edificis existents com de nova construcció. La mesura vol contribuir a fomentar la implantació de sistemes d'aprofitament de l'energia solar al municipi.

Pel que fa a la resta d'impostos i taxes municipals durant l'any 2011, aquestes s'incrementen segons la pujada de l'IPC, que per a l'any vinent s'ha fixat en un 3%.