Avui arriba a Cardona el programa de TV3 Divendres""

Última revisió 16-11-2020 23:16
10/10/2011

Cardona serà aquesta setmana la vila protagonista del programa de TV3, Divendres" que cada setmana visita una població de Catalunya. L'equip mòbil del magazine de tarda de TV3, que presenten els periodistes Xavi Coral i Espartac Peran, s'instal.larà avui i demà a la plaça de la Fira des d'on faran diverses connexions amb el plató del programa per donar a conèixer els elements més destacats de la vida cultural i social del municipi.

Durant el programa d'avui, que es fa de cara al públic, el presentador Espartac Peran comptarà amb la col.laboració de l'escriptor, Màrius Serra, que comentarà a partir de 2'4 de 5 de la tarda algunes de les expressions o paraules més típiques de Cardona. En la següent connexió, l'historiador Josep Maria Solé i Sabaté explicarà els principals fets històrics que ha protagonitzat la vila al llarg de la seva història.

El castell de Cardona serà un dels protagonistes del programa de dimarts. El col.laborador de "Divendres" Josep Guijarro explicarà algunes de les llegendes que envolten la fortalesa i el presentador, Xavi Coral, passarà una nit a l'habitació 712. El programa de dimarts comptarà també amb la participació de la nutricionista Montse Folch que parlarà de les propietats de la sal i ho farà acompanyada d'algunes de les dones que van participar en el llibre "La Cuina de la Sal", editat per l'Ajuntament l'any passat.

El dijous l'equip del programa es traslladarà al Parc Cultural de la Muntanya de Sal per donar a conèixer la vall salina i les mines de Cardona. Les connexions amb Cardona finalitzaran dijous amb un seguit de recomanacions per visitar Cardona i conèixer millor la vila ducal. Per altra banda, la presència de "Divendres" a Cardona es completarà el mateix divendres quan un grup de cardonins i cardonines assistiran de públic al plató del programa a TV3.

"