Cardona es mobilitza contra les retallades en salut

Última revisió 16-11-2020 23:15
11/08/2011

La població de Cardona va respondre massivament a la crida feta per l'Ajuntament, el teixit social i els partits polítics per denunciar la supressió del servei d'urgències mèdiques al municipi anunciat pel Departament de Salut de la Generalitat.

Ahir al vespre prop d'un miler de cardonins i cardonines van assistir a l'assemblea informativa que va convocar l'ajuntament per exposar l'abast de les retallades que deixaran l'Àrea Bàsica de Salut de Cardona i Montmajor sense el servei d'urgències durant les nits, els caps de setmana i els dies festius a partir del 19 de setembre.

Durant la seva intervenció en un saló de sessions ple a vessar, l'alcalde Ferran Estruch va explicar que les mesures que vol adoptar la Generalitat "deixen la població de Cardona i Montmajor més desprotegida", i va assegurar que l'Ajuntament avançarà en el camí institucional i amb tot allò que estigui a les nostres mans" perquè la Generalitat reconsideri la seva decisió. Així mateix, va demanar a la població que s'organitzi i es mobilitzi per tal de manifestar el seu rebuig a la retallada.

A l'acte hi van assistir els representants del grups municipals de l'Ajuntament de Cardona i l'alcalde Montmajor, Josep Maria Corominas. Tant Estruch com Corominas van explicar que entenen "que en èpoques de crisi s'hagin de fer esforços" però van manifestar la seva oposició a la proposta de la Generalitat, atès que no té en compte la realitat del territori, que passaria d'abarcar una extensió de 142 quilòmetres quadrats a 382. A més, la retallada afecta dos municipis amb un gran nombre de masies disseminades, allunyades en més de 30 minuts del centre mèdic més proper, amb una població força envellida i amb molts quilòmetres de camins rurals i zones amb deficències de cobertura de telefonia mòbil.

En aquest sentit, l'alcalde de Cardona va explicar que han demanat una reunió amb el Conseller de Salut, Boi Ruiz per exposar-li les reclamacions plantejades pels municipis de Cardona i Montmajor i esgotar totes les vies de negociació possibles. L'assemblea va finalitzar amb la lectura del manifest en contra de la retallada consensuat per tots els grups polítics municipals i una quarantena d'entitats cardonines.

Per llegir el manifest cliqueu aquí.

"