L'església de Sant Miquel de Cardona acollirà el 29 de juliol un concert de música clàssica a càrrec de l'Acadèmia 1750

Última revisió 16-11-2020 23:15
18/07/2011

L'església de Sant Miquel de Cardona serà l'escenari del concert que oferirà l'Orquestra Festival de Torroella de Montgrí - Acadèmia 1750 el divendres 29 de juliol, organitzat per l'Ajuntament de Cardona, els Amics de la Música i les Arts Escèniques de la Catalunya Central (AMARESC) i la Parròquia de sant Miquel i sant Vicenç de Cardona. El concert compta amb el patrocini de la Fundació Vila Medieval de Cardona i servirà per recollir fons per a la restauració de la façana de l'església de Sant Miquel.

Divendres passat, l'hotel Bremon de Cardona va acollir l'acte de presentació d'aquesta cita musical que, sota el títol de Gran Concert a Cardona, portarà a la vila una de les formacions de música clàssica de més prestigi del país. L'alcalde Ferran Estruch va presidir la presentació d'aquesta iniciativa, acompanyat del president d'AMARESC, Ovidi Cobacho, el rector de la parròquia de sant Miquel i sant Vicenç, Antoni Guixé i el director artístic de l'Acadèmia 1750, Oriol Pérez. En la seva intervenció, l'alcalde va destacar la bona predisposició i el treball conjunt de totes les parts per acostar la cultura al territori i portar a la vila una producció musical de primer nivell. Igualment va ressaltar l'aportació que aquesta iniciativa farà a la vila en tant que contribuirà a recollir fons per restaurar la façana de l'església parroquial situada a la plaça Mercat.

El concert començarà a les 9 de la nit i serà dirigit pel director de l'Acadèmia 1750, Stefano Demicheli. Les aproximadament 500 localitats que es posaran a la venda tenen un preu de 15 a 20 euros i ja es poden reservar a l'oficina de Catalunya Caixa de Cardona. Els components de l'Acadèmia 1750 començaran els assajos el dia 25 de juliol i faran una estada de 5 dies a Cardona per preparar el concert a la nau central del l'església de Sant Miquel. El repertori del concert inclourà obres de Bach, Vivaldi, Haendel i Pachelbel i comptarà amb la participació de la mezzosoprano, Gemma Coma-Alabert i l'oboista, Pepo Domènech.