Cardona celebra el proper cap de setmana la Fira Medieval/Festa de la Sal

Última revisió 16-11-2020 23:15
30/05/2011

Cardona tornarà a mostrar el cap de setmana del 4 i el 5 de juny l'empremta del seu passat medieval amb la celebració de la Fira Medieval/Festa de la Sal. La Fira arriba enguany a la seva novena edició amb un programa variat d'actes i activitats per a tots els gustos i edats. Entre els principals al.licients de la festa destaquen la transformació del nucli antic de Cardona en una vila medieval on es podrà gaudir del mercat de productes artesanals, la mostra d'oficis antics i les exhibicions d'espectacles de música, balls i danses medievals.

Durant tot el cap de setmana els visitants s'endinsaran dins l'ambient de la Cardona medieval amb una àmplia oferta d'activitats. Espectacles de trapezi, demostració de malabars, exhibicions de falconeria o tir amb arc, són alguns dels espectacles que s'aniran desenvolupant al llarg de la Fira.

Entre les propostes d'enguany destaquen les visites guiades pel nucli antic de la vila a càrrec de la Fundació Cardona Històrica. Sota el títol Enigma 9-8-6 s'oferirà als participants una original visita pel centre històric amb l'objectiu de trobar la Carta de Poblament de Cardona. L'organització del primer rally fotogràfic de la fira o el concert que el cor de cambra Camerata Harmònica oferirà a la Col.legiata de Sant Vicenç el dissabte al vespre. Com en cada edició la Fira programarà també un gran nombre d'activitats per als més petits com tallers de sal, espectacles de titelles, ballades de gegants i teatre infantil.

Podeu veure el programa d'actes clicant aquí.
Podeu veure les bases del rally fotogràfic fent clic aquí.

Actes de recuperació del patrimoni històric i activitat institucional

La cerimònia dels Síndics de la Terra donarà el tret de sortida als actes institucionals i de recuperació de la memòria històrica de la vila. A dos quarts de 6 de la tarda la comitiva d'autoritats es dirigirà, des de l'avinguda del Rastrillo, cap a la plaça de la Fira on se celebrarà la cerimònia que commemora l'homenatge que les viles i ciutats pertanyents al domini del Duc de Cardona feien antigament al seu senyor. Enguany la ciutat convidada serà Figueres pertanyent a l'antic comtat d'Empúries.

Les activitats de dissabte arribaran al seu punt culminant a partir de les 9 de la nit amb la baixada des del Castell del Senyor i la Minyona de Cardona. La comitiva es dirigirà pel centre històric cap a la plaça de la Fira on el Senyor i la Minyona presidiran el banquet medieval. A les 12 de la nit, un cop acabat el sopar, es podrà veure l'espectacle de foc Làmies 2.0", de Bruixes de Cardona. La jornada de dissabte que arribarà al seu punt final amb el concert que el grup Búhos oferirà a la plaça de la Fira.

Els actes institucionals continuaran diumenge amb el tradicional lliurament del Saler d'Or de la vila de Cardona que reconeix els mèrits i la trajectòria professional dels guardonats i la seva contribució a l'interés general del poble i a la seva projecció. La distinció recaurà enguany en Joan Pasquina i Rodríguez i l'equip directiu de l'Associació Casa d'Acollida Cal Salvador de Cardona per la seva tasca d'atenció a les persones en situació d'exclusió social.

Ja el diumenge, el Teatre Els Catòlics acollirà la representació del Dret d'Aimines. Tot seguit es farà l'acte d'entrega de la moneda de pagament del Dret d'Aimines a la població de Cardona per part de l'empresa Salinera de Cardona actual concessionària de l'explotació de sal de Cardona.

Enguany, els actes s'allargaran durant tota la jornada de diumenge i es posarà punt i final a la festa amb un espectacle de trapezi, malabars i foc a la plaça de la Fira.

"