El Museu de la Sal Josep Arnau reconegut amb el Diploma de Mestre Artesà

Última revisió 16-11-2020 23:15
04/08/2010

Els responsables del Museu de la Sal Josep Arnau van rebre el passat 21 de juliol el Diploma de Mestre Artesà que atorga la Generalitat en reconeixement a la trajectòria professional que la família Arnau ha tingut en l'àmbit de l'artesania de la sal.

Amb aquesta distinció la família Arnau es reconeguda pels mèrits en l'exercici del seu ofici. Ramona Arnau, actual responsable del museu, i filla de Josep Arnau pioner de l'artesania de la sal a Cardona, va rebre el guardó de mans del conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet i de Gemma Amat, directora d'Artesania de Catalunya.

L'acte de lliurament dels diplomes i la insígnia de plata es va celebrar al Palau de Pedralbes de Barcelona. Els responsables del Museu de la Sal Josep Arnau hi van assistir acompanyats de familiars, amics, així com de l'alcalde Josep Maria Sala i la segona tinent d'alcalde Montserrat Obradors.


Una vida lligada a l'artesania de la sal
Ramona Arnau i Grané pertany a una família d'artesans de la sal i compta amb 70 anys d'experiència professional en aquest ofici artesà. Ha dedicat tota la seva vida a l'expressió artística de la sal i s'ha implicat poderosament en promoure l'artesania de sal. Així ha estat la creadora del primer Museu de la Sal de Catalunya a Cardona, que va obrir al 1927, i que ha sabut mantenir i modernitzar per tal d'assegurar la pervivència del llegat del seu pare i transmetre a les noves generacions l'ofici de l'artesania de la sal.

L'Ajuntament de Cardona ja va reconèixer els mèrit i la contribució que Ramona Arnau i la seva família han fet per a la projecció del poble atorgant-li el Saler d'Or de la vila de Cardona l'any 2002.