L'Ajuntament de Cardona i la Fundació SHE presenten el projecte Cardona Integral

Última revisió 16-11-2020 23:15
18/12/2013

Cardona Integral vol fer de Cardona un referent en l'aplicació de polítiques de salut i benestar

L'Ajuntament de Cardona i la Fundació SHE impulsen un projecte pioner pensat per convertir la població en un espai enfocat, de forma integral, a la promoció de la salut. El projecte es va presentar en societat ahir i ho va fer de la mà de l'alcalde cardoní, Ferran Estruch i del Dr. Valentí Fuster, President de la Fundació SHE.

Cardona Integral neix amb l'objectiu d'impulsar diverses actuacions encaminades a fomentar la promoció de la salut al municipi. La creació de rutes saludables, la implantació de programes educatius de salut o l'adequació d'espais per a la pràctica de l'esport són els punts més destacats d'aquest projecte pioner a Catalunya que tindrà un horitzó de desenvolupament de 10 anys.

Segons va explicar el Dr. Fuster les primeres actuacions del projecte tenen un pressupost proper als 4 milions d'euros a invertir en tres anys i consistiran en l'adequació del camp d'esports de Cardona i la creació de dues rutes saludables. Durant el primer trimestre del 2014 començaran els treballs d'arranjament dels camins de la Mare de la Font, del camí Nou i de la Vall salina per a la pràctica de l'esport i en el termini d'un any i mig està previst de començar els treballs de modernització del camp d'esports municipal.

L'acte de presentació, es va realitzar al teatre municipal Els Catòlics que es va omplir a vessar per conèixer un projecte que, segons va explicar l'alcalde Ferran Estruch, suposarà "una transformació global de Cardona". L'alcalde va demanar als veïns la seva implicació en un projecte "de tots" que ha de permetre "fer una clara aposta per la salut i el benestar com a factors de desenvolupament econòmic i social".

Per la seva part el Dr. Fuster va qualificar Cardona "com un exemple de comunitat compromesa i amb ganes de treballar perquè les coses vagin endavant". Per Fuster, el projecte Cardona Integral "pot ser un exemple pel món" i va demanar als cardonins "esperit positiu, entusiasme, complicitat i treball per construir a Cardona un model de desenvolupament atractiu pels ses ciutadans i per les persones que visitin el poble".

Per dur a terme el projecte Cardona Integral s'executaran tres tipus d'accions diferenciades però complementàries: activitats divulgatives, programes de salut i disseny urbà. En la primera categoria destaquen l'organització de congressos i esdeveniments relacionats amb l'àmbit de la salut. En l'apartat dels programes està previst desenvolupar a Cardona projectes de salut que la Fundació SHE porta a terme a nivell internacional i, finalment, Cardona Integral intervindrà també en l'espai públic on centrarà les seves actuacions en el disseny d'equipaments d'esport i esbarjo i la creació de noves rutes saludables.