L'apagada analògica arriba a Cardona entre el 14 i el 17 de desembre

Última revisió 16-11-2020 23:15
11/12/2009

La setmana vinent Cardona viurà el procés d'apagada de la televisió analògica i la posada en marxa de la nova Televisió Digital Terrestre (TDT). Segons han informat el Ministeri d'Indústria Comerç i Turisme i la Secretaria de Telecomunicacions de la Generalitat -responsables del desplegament de al TDT- la substitució a Cardona es farà de manera progressiva entre el dilluns 14 i el dijous 17 de desembre.

Per poder sintonitzar la TDT els usuaris hauran d'adaptar l'antena de l'habitatge i instal.lar un receptor-descodificador de TDT a la televisió de casa. En cas de no rebre bé el senyal els usuaris s'hauran de posar en contacte amb un instal.lador.

Aquesta serà la primera fase de l'apagada analògica que es durà a terme al Bages, al Berguedà i al Solsonès. Al Bages afectarà 11 municipis -entre ells Cardona-, al Berguedà els 31 municipis de la comarca i al Solsonès a 2.

En les darreres setmanes l'Ajuntament de Cardona ha realitzat una campanya informativa per donar a conèixer el procés d'arribada de la TDT al municipi. A més, de la difusió de cartells i díptics, la campanya ha comportat l'arribada del bus de la TDT a la població. Durant els dies 21 i 30 de novembre i el 4 de desembre es va instal.lar en diferents punts de la vila un minibus encarregat d'informar la població sobre el procés de transició de la televisió analògica a la digital.