Cardona es dota d'un nou audiovisual sobre la història de la sal i la seva vinculació amb el municipi

Última revisió 16-11-2020 23:15
11/11/2009

Amb l'objectiu de continuar promovent el coneixement i la difusió del seu patrimoni històric, l'Ajuntament de Cardona ha impulsat la realització d'un nou audiovisual, que explica la vinculació que, al llarg de la història, ha tingut el municipi de Cardona amb l'explotació de la sal. L'audiovisual, que es podrà veure en un dels espais del Parc Cultural de la Muntanya de Sal, porta per títol La Sal de la Història" i explica, de forma resumida, el recorregut històric de l'explotació de la vall salina de Cardona, des dels seus orígens, durant l'època Neolítica, i fins a l'actualitat.

La presentació oficial del documental es realitzarà aquest divendres, dia 13 de novembre a les instal.lacions del Parc Cultural de la Muntanya de Sal. L'acte començarà a dos quarts d'una del migdia i servirà per donar a conèixer l'audiovisual als agents turístics del territori. L'alcalde de Cardona, Josep M. Sala presidirà l'acte al qual s'ha convidat, també, als responsables de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya, del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa i del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç que han donat el seu suport a la producció de l'audiovisual.

"La Sal de la Història", que ha estat realitzat per la productora audiovisual cardonina, E2S Produccions, té una durada aproximada de 5 minuts i es podrà veure a l'interior de les galeries de la mina, un cop els visitants hagin completat la visita a l'interior de la muntanya de sal.

La realització de l'audiovisual forma part de les actuacions que l'Ajuntament de Cardona està desenvolupant en el marc del Pla de dinamització del Producte Turístic Industrial i de la Innovació Tecnològica de Catalunya i que ha permès impulsar altres accions de promoció turística del municipi com l'edició dels nous fulletons d'informació turística o la senyalització interna del Parc Cultural de la Muntanya de Sal.

"