Cardona limitarà el trànsit rodat al nucli antic a partir de la setmana vinent

Última revisió 16-11-2020 23:15
02/10/2009

La posada en marxa del Pla de mobilitat del nucli antic de Cardona s'iniciarà dilluns vinent amb la restricció del trànsit rodat al centre històric de la vila, una mesura que ha de permetre millorar la mobilitat i la seguretat dels vianants en aquesta zona de la ciutat i contribuir a revaloritzar el conjunt patrimonial del nucli antic de Cardona.

D'aquesta manera, a partir del proper dia 5 d'octubre es permetrà l'accés lliure de vehicles al nucli antic de dilluns a divendres de 7 a 11 del matí i de 4 a 5 de la tarda, i els dissabtes de 7 a 11 del matí, mentre que els diumenges l'accés es limitarà als professionals que tenen parada al mercat.

Fora d'aquest horari només podran accedir a la zona pacificada del nucli antic els usuaris autoritzats -veïns del centre històric, responsables de negocis i establiments comercials i les persones amb mobilitat reduïda- els quals hauran de disposar de la corresponent targeta d'accés que atorga l'Ajuntament. La targeta és gratuïta, nominal i fins el moment l'Ajuntament n'ha distribuït unes 400.

A més, els vehicles que per causes imprevistes o de caràcter urgent hagin necessitin accedir a la zona pacificada fora de l'horari permès hauran de posar-se en contacte amb la policia local (93 868 40 58) que permetrà l'accés de vehicles quan la causa sigui justificada. Per obtenir la targeta d'accés al nucli antic l'Ajuntament va obrir fa 4 mesos una oficina específica en què s'informa de les condicions d'ús i es tramiten les sololicituds de targetes, les qual ja es poden adquirir des del passat 20 de juliol. L'horari de l'oficina és de dilluns a divendres de 9:00 a 14:00 hores i dimarts de 16:00 a 19:00 hores.

Per altra banda, les mesures incloses en el Pla de mobilitat comportaran la supressió de les places d'aparcament de la Fira de dalt motiu pel qual s'habilitaran una vintena de places de zona blava a la Fira de baix que, per facilitar la rotació de vehicles, seran de pagament. El preu de la nova zona blava és de 0,80 euros l'hora.

L'Ajuntament de Cardona va treballar durant tot l'any 2008 el Pla de mobilitat conjuntament amb la participació de veïns, comerciants i representants del teixit associatiu de la vila amb qui es va consensuar la proposta final. El nou planejament incorpora les propostes que més grau de consens van obtenir a llarg de les sessions participatives i disposarà d'un any sencer per avaluar-ne la seva aplicació.