La Fira Medieval/Festa de la Sal recuperarà aquest cap de setmana l'esplendor medieval de Cardona

Última revisió 16-11-2020 23:14
04/06/2009

Cardona reviurà aquest cap de setmana l'esplendor de l'edat mitjana amb la celebració de la setena edició de la Fira Medieval/Festa de la Sal. El centre històric de Cardona serà l'escenari de multitud d'activitats relacionades amb el passat medieval de la vila. Entre aquestes destaquen el mercat medieval d'artesans i menestrals, les visites guiades i teatralitzades pel nucli antic, les exhibicions de música, ball i cant o les demostracions de falconeria i oficis antics.

Una de les novetats d'enguany és l'espectacle de dansa aèria que oferirà dissabte a la tarda el grup Del Revés que es penjaran de la façana de l'església de Sant Miquel per fer balls aeris. La Fira Medieval també comptarà en aquesta edició amb una mostra de cavalls i un gran nombre d'activitats per als més petits com tallers de sal, titelles infantils, ballades de gegants o gimcanes.

Un dels actes més esperats serà la Baixada del Castell fins a la plaça de la fira del Senyor de Cardona i la Minyona que se celebra dissabte a partir de les 9 del vespre. A continuació se celebrarà el tradicional sopar medieval, una cita ineludible de la Fira amb tots els comensals vestits segons la indumentària de l'època. La nit de dissabte conclourà amb un espectacle de foc a càrrec de Bruixes de Cardona i el concert del grup cardoní Strombers.


Actes institucionals
Coincidint amb la Fira Medieval/Festa de la Sal l'Ajuntament de Cardona celebra la Cerimònia del Síndics de la Terra en la qual es convida 3 municipis que antigament havien format part dels territoris de la Casa dels Cardona. Enguany són les poblacions de Falset, Móra d'Ebre i Prades les que participaran en aquest acte, que se celebrarà dissabte a la tarda i que també comptarà amb la presència del municipi d'Odèn que s'ha convidat a la cerimònia com a població vinculada a la sal.

Els reconeixements continuaran diumenge al matí al saló de sessions de l'Ajuntament amb l'acte de lliurament del Saler d'Or de Cardona, una distinció honorífica en reconeixement a qui amb la seva tasca ha contribuit a l'interés general del poble i a la seva projecció i que enguany recaurà a la congregació de religioses Filles de Sant Josep, de la residència de la tercera edat Sant Jaume. Finalment, diumenge a la tarda se celebrarà l'acte de lliurament de la moneda de pagament del Dret d'Aimines.


Recuperació de la memòria històrica
La Fira Medieval/Festa de la Sal recupera i divulga la història de la vila com una manera de reafirmar la seva identitat i, alhora, atraure visitants. Aquest és l'objectiu del programa municipal de recuperació de la memòria i el patrimoni històrics de Cardona, i en aquest context, s'ha dissenyat el cartell de la Fira d'aquest any. Realitzat per l'empresa cardonina E2S Produccions el cartell reprodueix una pintura mural descoberta ara fa 10 anys al Palau Graells de Cardona arran de les obres de rehabilitació d'aquest edifici -que acollirà el futur Arxiu Històric Municipal- impulsades per l'Ajuntament.

Per a consultar el programa de la Fira cliqueu aquí