L'Ajuntament de Cardona presentarà demà, coincidint amb la Diada de Sant Jordi, el llibre La Cuina de la Sal a Cardona", un recull de receptes elaborades per les mestresses de casa de la vila en les qual la sal hi és l'ingredient principal.
El llibre, del qual se n'han fet una tirada inicial de 1.000 exemplars, es presentarà demà al saló de sessions de l'Ajuntament en un acte presidit per l'alcalde Josep M. Sala i el president del DO Pla de Bages, Valentí Roqueta. L'acte és obert a tothom i es tancarà amb un tast de vins del Bages. El llibre es podrà adquirir a partir de demà a les llibreries de Cardona al preu de 12 euros.
"La Cuina de la Sal a Cardona" conté un total de 67 receptes elaborades per 57 mestresses de casa i compta també, amb una selecció de vins de la Denominació d'Origen Pla de Bages que s'han maridat amb cada una de les receptes escollides. L'Ajuntament de Cardona i la DO Pla de Bages han cololaborat en aquesta iniciativa amb la voluntat de donar a conèixer i promoure els vins d'aquesta zona i els plats que tradicionalment s'han cuinat a les llars cardonines. La responsable dels maridatges ha estat la reconeguda sommelier Pilar Garcia, membre de la comissió de tast de la DO Pla de Bages.
Amb la publicació del llibre, l'Ajuntament continua el projecte de recuperació del patrimoni culinari de Cardona iniciat l'any 2006 amb l'edició de la primera entrega d'aquesta cololecció. L'objectiu del consistori és projectar el paper de les mestresses de casa en la gestió i la difusió del patrimoni cololectiu de Cardona. Per aquest motiu, s'ha escollit la sal com a fil conductor del llibre, atesa la vinculació que Cardona ha tingut històricament amb aquest element.