Maria Nicolau presenta el seu llibre "Cremo!" com a inici dels Batecs Culturals

Dilluns, 10 de març de 2025

Serà aquest dijous, 13 de març, a les set del vespre al Centre Cardona Medieval

L'entrada és gratuïta 

La cuinera Maria Nicolau (La Garriga, 1982) presenta el seu darrer llibre, "Cremo!", aquest dijous al Centre Cardona Medieval. L'acte, que tindrà lloc a les set del vespre, s'emmarca a la programació dels Batecs Culturals, que enguany compta amb un parell de presentacions literàries.

Nicolau es defineix com a "cuinera d'ofici i per vocació", havent treballat més de vint-i-cint anys en una pila de restaurants de Catalunya, Espanya i França. "He fet arròs a la cassola per dos-cents en un fogonet de gas butà en una rave al bell mig d'un prat de vaques a les quatre de la matinada a la llum d'un frontal amb piles, i menús degustació del que en diríem llenceria fina culinària en restaurants de categoria", diu la cuinera catalana a la seva biografia. Actualment, Maria Nicolau ha fet una pausa com a cuinera i es dedica a l'escriptura i la divulgació del seu ofici.

"Cremo!" (Columna, 2024) és més una novel·la d'aventures trepidant que un receptari, un viatge de cuina en cuina, de bar en bar, i de restaurant de luxe en restaurant de luxe, galopant a través dels darrers trenta anys de revolució gastronòmica en aquest país.

 
Darrera actualització: 10.03.2025 | 10:57