El Rèquiem de Gabriel Fauré principal atractiu de la setena edició del Cicle de Música Sacra de Cardona

Última revisió 16-11-2020 23:15
04/04/2011

El Cicle de Música Sacra de Cardona presentarà enguany l'estrena d'una producció pròpia del Rèquiem de Gabriel Fauré que, sota la direcció de Josep Maria Sauret, director artístic del cicle, tindrà en la interpretació de la reconeguda soprano Cecília Lavilla Berganza un dels seus principals alicients.

Amb aquesta proposta, el Cicle de Música Sacra de Cardona, organitzat per l'Ajuntament de la vila ducal cada any per Setmana Santa, continua l'esforç per programar les principals obres del repertori musical sacre europeu a la Col.legiata de Sant Vicenç de Cardona.

El Cicle arriba enguany a la seva setena edició i se celebrarà els dies 16, 23 i 24 d'abril vinents. Completaran el programa musical dos concerts més. El primer portarà a la Col.legiata la Missa de difunts" de Francesc Valls, mentre que l'agrupació musical Virdung interpretarà les "Cantigas de Montserrat", d'Alfons X el savi, en la segona cita del cicle. Podeu veure el programa complet clicant aquí.

Programa musical del cicle
Com cada any, la Col.legiata de Sant Vicenç del castell de Cardona serà l'escenari de les tres vetllades musicals del cicle que s'encetarà el dissabte 16 d'abril amb un concert gratuït en el que s'interpretarà la "Missa de Difunts" de Francesc Valls. El concert anirà a càrrec de l'Orquestra i el Cor d'Antiga de l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), sota la direcció de Lambert Climent i Xavier Díaz Latorre. El programa del concert inclourà altres composicions de Francesc Valls, com el "Responsori de Difunts" i alguns motets. La producció l'han dut a terme el Centre Robert Gerhard de l'Auditori i l'ESMUC amb l'objectiu de recuperar i divulgar l'obra de Francesc Valls, mestre de la capella de música de la Catedral de Barcelona a principis del segle XVIII. Aquest concert s'emmarca en un dels objectius fonamentals de la filosofia del cicle, en tant que recupera i dóna a conèixer l'important patrimoni inèdit de la música sacra europea.

El Cicle prosseguirà el dissabte 23 d'abril amb la interpretació de les "Cantigas de Montserrat" del rei Alfons X el savi. El recital l'oferirà l'agrupació musical Virdung formada per Joan Izquierdo a les flautes de bec, Alfred Fernández, al cistre i Esther Castells, cant. Les Cantigas o cançons, compostes pel Rei Alfons X en homenatge a la Verge Maria, constitueixen un dels repertoris musicals més nodrits i interessants de tota l'Edat Mitjana europea.

Finalment, el Réquiem de Gabriel Fauré posarà el punt i final a la setena edició del Cicle de Música Sacra de Cardona. Serà el diumenge 24 d'abril en un concert que aplegarà una trentena de músics a l'escenari de la Col.legiata. La proposta que es presentarà a Cardona és una versió per a soprano, baríton, cor i orgue que interpretarà el Cor Amalgama XXI amb les veus solistes de la soprano Cecília Lavilla Berganza i el baríton Albert Crespi. Completaran la formació musical l'organista Daniel Garcia, Marc Sumsi, organista auxiliar i Rosa Ribera en l'apartat vocal del cor. El concert serà dirigit per Josep Maria Sauret, director artístic del Cicle i inclourà també la interpretació de les peces En Prière i Cantique de Jean Racine, escrites pel mateix Fauré, i l'Ave Maria de Camille Saint Saëns. La versió que es podrà veure a Cardona manté el format amb que Gabriel Fauré va presentar l'obra a finals del segle XIX a l'esglèsia parisenca de la Madeleine, de la qual el músic francès n'era el mestre de capella. Per interpretar aquesta obra el Cicle de Música Sacra de Cardona ha creat una formació musical pensada especialment per aquesta ocasió i que es basa en l'edició del Réquiem que va fer el músic britànic John Rutter.

Informació i reserves
Les entrades per al 7è Cicle de Música Sacra de Cardona es poden adquirir al preu de 12 euros per cada concert o bé es pot optar per pagar 20 euros per a l'abonament dels concerts del dia 23 i el dia 24 d'abril, el concert del dia 16 és gratuït. Els tres concerts començaran a les 7 de la tarda. Les entrades ja es poden compar a l'Oficina d'Informació Turística de Cardona o reservar al telèfon d'informació i reserves 93 869 27 98. També es podran adquirir una hora i mitja abans de cada concert a la Col.legiata de Sant Vicenç del castell de Cardona.

"