Un delegació de la ciutat germana de Mazères visita Cardona

Última revisió 16-11-2020 23:15
22/02/2011

Cardona va rebre aquest dissabte una delegació de la població germana de Mazères que va visitar la vila per conèixer de prop la seva activitat musical. L'alcalde Josep Maria Sala es va reunir amb Charley Escrivà, president de la comissió de l'agermanament i la resta de representants de la vila de Mazères. Posteriorment van recórrer diversos indrets de la vila i van visitar l'edifici de les escoles Escasany, seu de la futura escola municipal de música de Cardona.

La visita de la delegació francesa va servir per posar en comú els sistemes de gestió de les escoles municipals de música i per preparar futurs intercanvis culturals entre els músics de les dues poblacions. Així, el proper mes de juliol, Cardona participarà en el certamen de bandes de música que se celebra a la localitat de Mazères. Serà la segona ocasió que músics cardonins actuen a la vila germana després que en la passada edició de la Fira del Foie Gras de Mazères hi actués una coral de l'escola municipal de Música, Musicant.

A la trobada de dissabte passat hi van assistir també la regidora d'Ensenyament Montserrat Obradors, la secretària de l'Ajuntament M. Àngels Clotet, la directora de l'escola municipal de música, Musicant, Anna Camps i Xavi Ventosa, codirector de la Banda de Música de Cardona. Per la part francesa van participar a la trobada Antoine Avilez, president de l'Association Musical de la Mancomunitat de Municipis del Canton de Saverdun, Thierry Averseng, director de l'Orchestre de la Base Vallée Ariège Lèze (ORBAVAL), François Goumerdin, president d'ORBAVAL, l'arxiver Pierre Deville i el director de Bandas In Base Ariège.