Cardona i la vila francesa de Mazères reforcen el seu agermanament

Última revisió 16-11-2020 23:15
22/12/2010

Amb motiu de l'agermanament subscrit el passat mes de juny entre les poblacions de Cardona i Mazères, una delegació de l'Ajuntament de Cardona, presidida per l'alcalde Josep Maria Sala va assistir el passat cap de setmana a la Fira del Foie Gras de Mazères, i al conjunt d'actes que al seu entorn, organitza l'Ajuntament d'aquesta localitat del Departament francès d'Ariège, al sud de França.

Els actes van començar dissabte amb el descobriment a l'entrada de la població de la placa que identifica l'agermanament entre les dues poblacions. L'alcalde Josep Maria Sala i el maire de Mazères, Louis Marette, acompanyats dels regidors respectius, van descobrir la placa en la qual es reprodueixen els escuts de Cardona i Mazères i les banderes catalana i francesa. Tot seguit l'alcalde de Mazères va oferir la recepció oficial a la delegació cardonina a l'edifici del consistori de Mazères. Ambdós ajuntaments, a través dels respectius alcaldes, van subratllar la importància d'aquestes relacions per consolidar els lligams històrics impulsant intercanvis i accions de promoció conjuntes.

Ja al vespre, es va celebrar l'acte d'entrada de nous membres a la confraria del Foie Gras del Baix Ariège, entre ells l'alcalde Josep Maria Sala que va ser apadrinat per l'alcalde de Saverdun Philippe Calleja. Aquest acte, que té una forta tradició a l'Ariège, es complementa amb un sopar popular que enguany va comptar amb l'assistència de més de 300 persones.

L'endemà diumenge va tenir com a principal activitat el certamen internacional de Cant Coral que se celebra cada any coincidint amb la Fira. Les corals van cantar durant la missa del matí i a la tarda van participar en el concert que s'ofereix a l'església de la població. Entre les corals convidades hi havia els alumnes de l'Escola municipal de música, Musicant que, sota la direcció d'Anna Camps, van interpretar diverses nadales tradicionals catalanes. Els alumnes de Musicant van ser molt ben acollits durant el cap de setmana per famílies de la població.