La Cardona uruguaiana dóna la benvinguda al becari de la Cardona catalana

Última revisió 16-11-2020 23:15
05/10/2010

El municipi de Cardona de l'Uruguai va rebre el passat 27 de setembre el becari cardoní Álex Tripiana, que ha estat escollit per participar en la segona edició del programa d'intercanvi cultural per a joves que han posat en marxa les dues poblacions. D'aquesta manera les dues comunitats reforcen els llaços de cooperació que estableix el Protocol d'Agermanament que van signar l'any 2008.

El becari cardoní va ser rebut oficialment en una sessió ordinària del Ple de l'Ajuntament de la Cardona presidida per l'alcalde del municipi, Raul Bertinat. L'acte va comptar amb l'assistència de nombrosos veïns del municipi que van voler saludar el becari i transmetre-li el seu afecte cap a la Cardona catalana.

Durant la recepció, Tripiana va entregar a les autoritats locals diversos llibres sobre la història de la vila, així com un paquet de postals amb imatges antigues i actuals de Cardona. Per la seva banda, i en nom de la comunitat uruguaiana, Leticia Dávila -que va formar part de la primera delegació de joves de l'Uruguai que van participar en el programa d'intercanvi- va entregar a Tripiana un joc per prendre mate, la beguda tradicional de l'Uruguai, la qual és també un símbol d'amistat. Està previst que el becari cardoní desenvolupi diverses tasques a l'empresa Indulacsa, a més de visitar i reunir-se amb diversos col.lectius de la població per difondre l'esperit de l'agermanament durant el mes d'estada que farà al país.