Dijous, dia 1 de juliol, el president Jimmy Carter, Ciutadà d'Honor de Cardona, rebrà el Premi Internacional Catalunya.

Última revisió 16-11-2020 23:15
29/06/2010

Dijous, dia 1 de juliol, el president Jimmy Carter, Ciutadà d'Honor de Cardona, rebrà el Premi Internacional Catalunya.

B A N

Josep Maria Sala i Esteban, alcalde de Cardona

FAIG SABER:

Que el proper dijous, dia 1r de juliol, el president de la Generalitat lliurarà el XXII Premi Internacional Catalunya 2010 a l'Honorable Senyor Jimmy CARTER, president dels Estats Units d'Amèrica (1977-1981), Premi Nobel de la Pau 2002 i Ciutadà d'Honor de Cardona des del 2007.

Que el veredicte del Jurat d'aquest Premi, reunit el 29 de març passat, considera el president Carter un home de cor i coratge, que s'ha dedicat en el transcurs de la seva trajectòria a defensar la pau i els drets humans en tot el món, així com a lluitar per la millora de les condicions dels pobles més desafavorits".

Que l'Ajuntament de Cardona vol expressar públicament la seva satisfacció per aquest reconeixement, tot recordant que per les mateixes raons Cardona li va atorgar el Títol de Ciutadà d'Honor el 18 d'agost de 2007, amb motiu de la visita privada efectuada pel president Carter, la seva esposa Rosalynn i els seus fills, Cheff i Amy, a la nostra vila.

Que una representació de la Corporació Municipal assistirà a la cerimònia de lliurament del Premi Internacional Catalunya al president Carter, al Palau de la Generalitat, expressant d'aquesta manera l'adhesió al Premi, en agraïment per les moltes mostres de simpatia que els senyors Carter han tingut i tenen amb Cardona, i com a manifestació sincera de respecte i afecte a la persona del president i de reconeixement a la seva obra. L'Ajuntament vol fer extensiu el seu respecte, afecte i agraïment a la senyora Rosalynn S. Carter, tot reconeixent la importància del seu activisme en les diferents etapes de la trajectòria pública del president.

Que recomana als ciutadans i ciutadanes de Cardona que s'interessin per l'obra del president i del Carter Center, basada en els valors de la solidaritat, llibertat i fraternitat entre les persones i de respecte i sensibilitat envers la identitat dels pobles.

El que es fa públic per a general coneixement.

Cardona, 28 de juny de 2010.

"