Comencen les obres de construcció del passeig-mirador de la Vall Salina

Última revisió 16-11-2020 23:15
27/05/2010

Aquesta setmana s'han iniciat els treballs de construcció del passeig peatonal i mirador de la Vall Salina.

Les obres, consistents en la instal.lació al llarg de la Carretera de la Mina d'una nova passarelola per a vianants, permetran connectar el nucli antic de la vila amb el parc Cultural de la Muntanya de Sal i convertiran aquest espai en una nova zona d'esbarjo i passeig de la ciutat amb vistes a la Vall Salina i a seu patrimoni natural.

La nova vorera tindrà 1,4 metres d'amplada i discorrerà paralolela a l'actual carretera de la Mina. La vorera tindrà una superfície de fusta tractada i s'hi col.locarà una barana de seguretat de ferro. L'empresa Seuba Salvans és l'adjudicatària de les obres, que tenen un termini d'execució de quatre mesos i un import de 399.593 que es finançaran íntegrament a través del Fons Estatal per a l'Ocupació i Sostenibilitat Local (FEOSL).

L'actuació forma part del projecte de remodelació del vial-balconada de la Vall Salina que l'Ajuntament va encarregar a l'equip d'arquitectes Batlle i Roig, guanyadors del concurs d'idees per la reforma de la façana sud de Cardona. D'aquesta manera, l'Ajuntament posa la primera pedra del projecte que ha de concloure amb la total renovació de la façana sud de Cardona. L'Ajuntament ha inclòs aquest projecte dins les actuacions previstes en el FEOSL que es completen amb el projecte d'enllumenat, arbrat i mobiliari urbà del passeig Mossèn Joan Riba.