1.150 cardonins i cardonines participaran al nou projecte de salut Healthy Communities

Última revisió 22-09-2021 11:10
22/09/2021

2.300 persones entre 12 i 85 anys de Cardona i Sallent han estat seleccionades a través d'un sorteig

Després de l'acte de presentació de Healthy Communities, que va tenir lloc el passat mes d'agost a l'Auditori Valentí Fuster, des de l'equip de Healthy Communities amb els Ajuntaments de Cardona i Sallent, s'ha realitzat durant aquest mes de setembre el sorteig per triar els participants del nou projecte de salut de la Fundació SHE - Fundació "la Caixa". En aquest sorteig del cens de cada població s'ha seleccionat 2.300 persones dels dos municipis que tenen entre 12 i 85 anys. Ben aviat es començaran a enviar les cartes als domicilis dels seleccionats o seleccionades on se’ls informarà que formen part del projecte i se’ls facilitarà un telèfon i un correu electrònic on contactar per acceptar participar en el projecte i comentar els següents passos. En el cas de la franja d’edat de 12 a 17 anys, a més a més, ens posarem en contacte amb els centres educatius de Cardona i Sallent per informar-los.  

En què consisteix Healthy Communities?        
Un nou projecte pioner en el món de la salut que té l’objectiu de validar científicament que la intervenció en una comunitat impacta de manera positiva en els hàbits de vida, aconseguint així, la reducció del risc de patir malalties cardiovasculars. 

Què hauran de fer els seleccionats o seleccionades?
A les persones escollides —tant de Cardona com de Sallent— se’ls prendran mesures de pes, estatura, perímetre de la cintura, pressió arterial, colesterol, triglicèrids, glucosa en sang, força muscular, hàbits d’alimentació, activitat física, son, consum de tabac i nivell d’estrès. Aquests mesuraments es repetiran al llarg del projecte. Tots els participants rebran un complet informe de salut i recomanacions per a millorar-la. 

Si vols saber més sobre l’estudi i com beneficiarà la teva salut i la dels teus, accedeix al següent enllaç: https://fundacionshe.org/healthycommunities2030/