Cardona recupera la cuina tradicional del segle XVIII

Divendres, 2 de maig de 2014

La cuina tradicional que omplia les taules de les cases catalanes durant el segle XVIII es podrà tornar a degustar a la vila de Cardona gràcies al projecte de recuperació del patrimoni gastronòmic que impulsa el municipi amb motiu de la commemoració del Tricentenari de la fi de la Guerra de Successió.

El projecte, que porta per títol "Sabors del 1714" compta amb la participació de 9 restaurants de la vila i permetrà descobrir la cuina de l'època de la Guerra de Successió a través dels seus sabors i els seus aromes.

La presentació pública i alhora el tret de sortida del projecte, tindrà lloc el proper diumenge 11 de maig a la vila ducal. El projecte està impulsat per l'Ajuntament de Cardona i la Fundació Cardona Històrica i ha estat possible gràcies al treball d'investigació de la Dra. Maria Ángeles Pérez Samper (Universitat de Barcelona) en col.laboració amb la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica i amb la participació dels diferents restaurants de Cardona i l'assessorament de Montserrat Coberó, experta

Pels impulsors del projecte es tracta d'una proposta innovadora que convida a gaudir de Cardona amb tots els sentits i que ha de contribuir a complementar l'oferta d'itineraris turístics que es realitzen al Castell de Cardona i al nucli antic de la vila amb la Guerra de Successió com a principal atractiu històric. L'objectiu final és elaborar un plat de qualitat que sigui profitós al gust i que, a la vegada, sigui el resultat d'un procés rigorós des del punt de vista de la recuperació històrica. Totes les receptes s'elaboren, com succeïa en el 1714, amb una majoria de productes locals i de proximitat, tot i que també incorporen nombroses espècies de procedències molt llunyanes.

Els restaurants cardonins preparen els seus plats i menús
Els restaurants que participen en el projecte "Sabors del 1714" ja han començat a treballar en els plast i els menús que oferiran amb l'assessorament de la Dra. Maria Ángeles Pérez Samper, Catedràtica d'Història Moderna de la Universitat de Barcelona, experta en gastronomia i alimentació d'època moderna, que ha escollit les receptes de cuina més representatives d'aquest període que s'han conservat en arxius i publicacions de l'època. A partir d'aquesta selecció inicial de plats, els restaurants cardonins han escollit els que han considerat més interessants per oferir als seus clients a través de l'assessorament de Montserrat Coberó, experta en gastronomia històrica.

Darrera actualització: 16.11.2020 | 23:23