"Subirachs, artista polifacètic"

A càrrec de la Dra. Judit Subirachs-Burgaya, Historiadora de l’art i directora de l’Espai Subirachs

Recorregut per la llarga i prolífica trajectòria artística de Josep M. Subirachs (1927-2014). Amb projecció d’imatges, es comentaran les diverses etapes estilístiques per acabar amb una reflexió sobre la seva aportació a la façana de la Passió de la Sagrada Família. Una xerrada que ajudarà a descobrir i comprendre l’univers iconogràfic d’un dels exponents més representatius de l’art català de la segona meitat del segle XX.

 

JUDIT SUBIRACHS-BURGAYA (Barcelona, 1959) Doctora en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona, s’ha especialitzat en l’escultura catalana dels segles XIX i XX. Va ser becària de l’Institut Amatller d’Art Hispànic i va treballar com a coordinadora general del Centre d’Història Contemporània de Catalunya (Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya). Des del 2004 és la conservadora de l’obra del seu pare, l’escultor Josep M. Subirachs, i dirigeix a Barcelona l’Espai Subirachs. És membre del consell assessor del Museu de Montserrat.

Ha comissariat una vintena d’exposicions i ha impartit nombroses conferències sobre escultura catalana dels segles XIX i XX. A més d’articles en publicacions periòdiques i de textos en obres col·lectives, és autora dels volums L’escultura del segle XIX a Catalunya. Del Romanticisme al Realisme (1995), Escultura moderna i contemporània (1998), Subirachs a Catalunya. Obra en espais públics (2006) i Subirachs a Barcelona (2012).

19/04/2024
Hora inici 19:30
Centre Cardona Medieval
Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 14-02-2024 13:31