El ple municipal celebra la seva primera sessió ordinària de la legislatura

Última revisió 22-09-2023 13:05
22/09/2023

El ple del consistori cardoní va celebrar, aquest passat dijous, la primera sessió ordinària de la legislatura 2023-2027. La sessió va començar amb la proposta d’adjudicació definitiva del contracte de concessió de serveis de l’Escola Municipal de Música de Cardona, i va ser aprovada pels tres grups municipals (ERC, PSC i Junts).

Seguint l’odre del dia, el ple va aprovar la renovació per a cobrir el càrrec de Jutge/ssa de Pau de Cardona titular i substitut/a. L’alcalde, Ferran Estruch, va explicar que es tracta d’un procediment administratiu habitual que cal fer cada 4 anys i que, a partir d’ara, s’obre un termini de 15 dies per renovar el càrrec.

El consistori va aprovar, per unanimitat, la modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) consistent en el canvi de qualificació d’equipament per sòl urbà de dos edificis ubicats a la plaça de la Fira i a la carretera del Miracle. Acte seguit, el ple va portar a aprovació el compte generals i dels estats consolidats de l’Ajuntament de l’exercici 2022, amb els vots favorables d’ERC (5) i l’abstenció del PSC (4) i Junts (1).

Finalment, a l’activitat de control, Ferran Verdejo, portaveu i regidor del PSC Cardona, va fer efectiva la seva renúncia a la indemnització per assistència als plens de l’ajuntament com a regidor i portaveu del grup municipal del PSC, després de ser escollit diputat del Partit Socialista a les passades eleccions del 23 de juliol al Congrés de Diputats.

 

Torn de precs i preguntes

El portaveu i regidor de Junts Cardona, Josep Francesc Bonfil, va demanar al ple per alguns episodis de trencaments de vidres de vehicles a La Coromina així com algun cas detectat d’ocupació d’immobles i saber quines accions es prendran des de l’equip de govern. Per la seva part, la primera tinent d’alcalde i regidora de Drets Socials i Seguretat, Lluïsa Aliste, va assegurar que en relació a les incidències amb vehicles, “el cas està en mans del cos de Mossos d’Esquadra” i pel que fa als casos d’ocupació, Aliste va informar que “s’està treballant conjuntament amb Serveis Socials i cossos de seguretat per fer-hi front”.

En el seu torn, el portaveu del grup socialista, Ferran Verdejo, va començar per felicitar als cossos de seguretat pel dispositiu de la Festa Major d’enguany davant l’alt nombre d’assistents. Respecte a la Festa, que el grup socialista en fa una “bona valoració” i va agrair “l’equip tècnic per fer-ho possible”, Verdejo va demanar pel funcionament del porta a porta durant els dies que es va veure alterat i va fer arribar, també, que caldria buscar propostes per encabir el públic de la franja 12-16 anys.  Verdejo també va demanar a l’equip de govern la convocatòria d’una reunió d’habitatge i va suggerir que es celebrés en un termini breu de temps.

En aquest sentit, l’alcalde, Ferran Estruch, va explicar que a inicis d’aquest mes va mantenir una trobada amb la consellera de Territori, Ester Capella, i li va traslladar algunes peticions per la vila: “inversió pública al centre històric per revertir-ne així la dinàmica del seu abandonament i desenvolupament de nou habitatge a Cardona i La Coromina i consolidació de l’Oficina Local d’Habitatge.”