Jordi Llobet, el primer xef en rebre aquesta distinció honorífica
La Fundació Cardona Històrica ha aprovat el Programa d’Ambaixadors i Ambaixadores de la Sal de Cardona amb l’objectiu de promocionar i difondre la sal, tant a nivell nacional com internacional, a partir del nomenament honorífic de xefs de reconegut prestigi.
El programa es configura com un projecte cooperatiu i de treball en xarxa de persones compromeses amb l’impuls d’iniciatives i propostes innovadores al voltant de la Sal de Cardona, donant-la a conèixer entre els diferents col·lectius de professionals del sector gastronòmic, empresarial, turístic, de distribució de productes alimentaris o de creadors de tendències de consum, així com pel públic en general.
Així mateix, es promourà la concessió de distincions honorífiques a persones que pel seu reconeixement social, cultural, professional o docent, així com d’arrelament amb el municipi de Cardona i el seu entorn, esdevinguin dignes “Ambaixadors i Ambaixadores de la Sal de Cardona”.
Els ambaixadors i ambaixadores de la Sal de Cardona actuaran com a prescriptors de la Sal de Cardona, contribuiran a crear aliances estratègiques, assessoraran a la Fundació Cardona Històrica en la difusió del producte i col·laboraran en l’organització d’actes i events.
Jordi Llobet, el primer ambaixador
El xef Jordi Llobet i Gómez ha estat nomenat el primer ambaixador de la Sal de Cardona. El prestigiós xef manresà compta amb una dilatada trajectòria en el món de la restauració, amb una àmplia experiència nacional i internacional, havent estat distingit amb una estrella Michelin.
L’any 2008 Llobet va guanyar el segon premi al millor cuiner d’Espanya. L’any 2013 va convertir-se en el xef del restaurant l’Ó de Món Sant Benet, on va ser distingit amb una estrella Michelin com a cap de cuina.
Actualment el Jordi Llobet capitaneja el projecte de l’Espai Gastronòmic, una escola de cuina dinàmica i innovadora.
A més de la vessant formativa i de recerca gastronòmica, Jordi Llobet col·labora participa activament en accions de promoció territorial, amb la comarca del Bages com a nucli de treball i interès de difusió dels seus valors i recursos endògens.
D’aquí, pura i amb història
La Sal de Cardona s’extreu del subsol de la Vall Salina, del cor del diapir subterrani format per l’evaporació d’un mar que banyava la Catalunya Central fa 36 milions d’anys.Gaudeix de màxima puresa (99’97% de clorur sòdic),obtinguda simplement d’esmicolar la roca extreta del diapir.
Es fa servir des de fa més de 6500 anys. Des del Neolític mitjà, passant per l’època ibera, l’Imperi Romà, l’edat mitjana i la moderna fins els nostres dies. Es considera una de les millors sals del món degut a la seva puresa, la seva major capacitat saladora i les virtuts medicinals atribuïdes per la saviesa popular.