Renovació de l'enllumenat públic amb tecnologia LED a partir de demà

Última revisió 15-09-2021 12:23
15/09/2021

L’Ajuntament inicia demà dijous els treballs per a substituir les actuals lluminàries de l’enllumenat públic per noves lluminàries amb tecnologia LED amb l’objectiu de reduir el consum energètic i estalviar més d’un 70%

L’actuació de renovar l’enllumenat públic amb tecnologia LED respon als objectius del govern municipal d’avançar cap a un model d’eficiència energètica i reduir el consum energètic. Tal com es va aprovar al darrer ple municipal del mes de maig, per unanimitat de tots els grups, el projecte de canvi de l’enllumenat públic començarà a ser una realitat a partir de demà dijous, 16 de setembre, que començarà per la Coromina.

Respecte la despesa actual, es preveu un estalvi net de més del 70% en consum elèctric i una important reducció de tones equivalents de CO2.

Les zones afectades en aquesta primera fase, que preveu allargar-se durant sis setmanes, comença per la Coromina i seguirà pel nucli de Cardona. Concretament, s’iniciarà a la urbanització Fontelles (Avinguda de la Pau i Carrer del Canigó), a les Colònies Manuela i als carrers Pla de la Salut, Bisbe Guix, Balmes, Teulissos, Església, Colònia Aramburu i Plaça Àngel Guimerà i Jacint Verdaguer. Seguidament, la substitució de lluminàries del municipi de Cardona afectarà als quadres de llum del Carrer Escassany, de la Fira, Pau Casals, Passeig Mossèn Joan Riba, Carretera del Miracle, Carrer Lluís Companys, Plaça Joan Maragall, Carrer Pau Vila, Comte Borrrell, Raval de Sant Joan i Plaça de la Fira.

Aquest projecte de canvi de l’enllumenat públic respon a un acord de serveis i subministrament d’elements d’eficiència energètica, aprovat al ple del consistori del mes de maig, que al llarg d’aquest any i el 2022 es renovarà i ampliarà tot l’enllumenat públic de Cardona i la Coromina, un projecte que té un cost total de més de 600.000 euros i que permetrà canviar tota la lluminària a leds i, així, avançar cap a un model d’eficiència energètica.

 

Imatge de recurs
Imatge de recurs