Noves mesures restrictives per aturar els contagis, en aplicació a partir de dilluns 21

Última revisió 08-01-2021 12:41
20/12/2020

A partir de dilluns, 21 de desembre, entren en vigor noves mesures durant les festes de Nadal i fins l'11 de gener del 2021

 El Govern de la Generalitat, amb la voluntat de frenar l’expansió del virus de la Covid-19, ha anunciat aquest divendres noves mesures restrictives. Aquestes mesures, pensades per “preservar tant la salut com l’economia”, entraran en vigor el dilluns, 21 de desembre, i es mantindran en vigor fins l’11 de gener, amb excepcions pels dies festius (24, 25, 26 i 31 de desembre i 1 i 6 de gener).

Pel que fa al nombre de persones permeses a les trobades a les activitats socials queden limitades a sis persones. Sempre que sigui possible, però, es recomana mantenir la mateixa bombolla de convivència, és a dir, amb aquelles persones qui convivim. En els dies festius, les trobades es podran ampliar a un màxim de deu persones, corresponent a dues bombolles de convivència.

Mobilitat

Pel que fa a la mobilitat, continuarà el perímetre tancat al conjunt de Catalunya, excepte en aquelles visites familiar i més properes, que es permetrà sortir del perímetre del país. En quant a la mobilitat dins del territori, queda limitat a nivell comarcal durant tota la setmana, a excepció de bombolles de convivència que van a segones residències o a una destinació hotelera-rural.

La nit de Nadal, la nit de Cap d’Any es permetrà la mobilitat fins la 1h o la nit de Reis queda limitada a les 23h. Per la resta, quedarà com fins ara: és a dir, confinament nocturn de 22h del vespre a 6h del matí.

Sector de la restauració

Els establiments de restauració hauran d’obrir per oferir els serveis d’esmorzar, de 7.30h a 9.30h, i serveis de dinar, de 13h a 15.30h. L’interior dels establiments haurà de tenir, com a màxim, un 30% d’aforament i un màxim de 6 persones per taula, amb 2 metres de separació entre taules i caldrà usar la mascareta.

Als vespres només es permet servir menjar per emportar entre les 19h i les 22h i el servei a domicili es podrà fer durant tot el dia i fins a les 23h.

Comerços i centres comercials

Sobre els comerços i centres comercials, podran continuar oberts amb les mateixes condicions. Com a novetat, es tancaran els gimnasos que es trobin dins d’un centre comercial per tal de “reduir la interacció social”.

Sector cultural

Les activitats culturals continuaran obertes amb un aforament màxim del 50%. Cavalcades de reis seran més estàtiques que dinàmiques, és a dir, que els Reis d’Orient seran a un punt fixe.

El calendari escolar es reprendrà l’11 de gener per tal de “donar marge” i veure els resultats de la interacció durant les festes de Nadal.

Aquestes mesures aniran acompanyades d’un pla coordinat i de col·laboració entre policies locals i Mossos d’Esquadra per tal de donar compliment totes aquestes mesures, que seran vigents a partir de dilluns 21 de desembre.